ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Γ.Γκιόλας: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν – Οι υπουργοί της Ν. Δημοκρατίας Άδωνις και Σταϊκουρας πανηγυρίζουν!»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:06:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στο χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που έγινε στο ΦΟΥΓΑΡΟ σήμερα 14 Μαϊου, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε απάντηση των όσων υπερβολικών εκτιμήσεων της κατάστασης της Οικονομίας της χώρας, αλλά και των μεροληπτικών και μονόπλευρων τοποθετήσεων των Υπουργών Χρ. Σταϊκούρα και Άδ. Γεωργιάδη που μίλησαν επί μακρόν, υπάρχουν κάποιες ατράνταχτες αλήθειες, γεγονότα και καταστάσεις που δεν μπορούν να αποκρυβούν ή να συγκαλυφθούν.

Μεταξύ των άλλων ο Γιάννης Γκιολας εξέθεσε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έβγαλε τον Αύγουστο του 2018 τη χώρα από τα Μνημόνια που έφερε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Μετακύλησε τις δανειακές δόσεις σε βάθος δεκαετίας, ώστε το δυσβάσταχτο χρέος να καταστεί διαχειρίσιμο.

Άφησε ένα τεράστιο αποθεματικό ταμείο ύψους 37 δις προς εγγύηση αποπληρωμής των δόσεων, εξασφάλιση της φερεγγυότητας της Ελλάδας έναντι των αγορών και για την κάλυψη τυχόν απρόβλεπτων και εξαιρετικά δυσμενών περιστατικών, όπως π.χ. η επελθούσα πανδημία.

Το γεγονός αυτό ουδέποτε είχε παρατηρηθεί στις αλλαγές των διαδοχικών κυβερνήσεων, όπου η επόμενη παραλάμβανε από την προηγούμενη «καμμένη χώρα», όπως συνήθιζε να τιτλοφορείται.

Ο Βουλευτής κατέληξε εκφράζοντας κι αυτός μια αισιόδοξη προοπτική για την πορεία της χώρας, παρά τις όσες εξαιρετικά δυσμενείς συγκυρίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

Τούτο θα γίνει υπό τον όρο ότι το επερχόμενο Ταμείο Ανάκαμψης θα ενισχύσει τους έχοντες πραγματική ανάγκη και κυρίως τη μικρομεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα με αντικειμενικό τρόπο και κοινωνικά δίκαια κριτήρια.

Επιπροσθέτως δε με την περιέλευση μιας τουλάχιστον συστημικής Τράπεζας υπό κρατικό έλεγχο ώστε να δανειοδοτηθούν τα μικρομεσαία στρώματα χωρίς τα αυστηρά και απαγορευτικά αμιγώς τραπεζικά κριτήρια. Τέλος δε και με την επιστροφή του Δέλτα Κεφαλαίου στη ΔΕΗ, δηλαδή της επανόδου της υπό κρατική διαχείριση για να σπάσει το επαίσχυντο καρτέλ των ιδιωτών παρόχων ενέργειας που κυριολεκτικά «έκαψαν» τα λαϊκά και μεσαία στρώματα αλλά και τη μικρομεσαία επιχείρηση που υποχρεώθηκε να πληρώσει διπλάσιο και τριπλάσιο τίμημα λόγω της εφαρμογής της απαράδεκτης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Τελειώνοντας ευχήθηκε για την εποικοδομητική και ουσιαστική ολοκλήρωση των εργασιών της Συνέλευσης, συνεχάρη δε και τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας, που μετά από 30 χρόνια φιλοξένησε με επιτυχία στην Αργολίδα τη διεξαγωγή όλης της εκδήλωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ