ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Νέες ειδικότητες στο Δ.ΙΕΚ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:55:00 μ.μ. | |
Δημόσιο Ινστιτούτο
«Το Δ.ΙΕΚ Άργους προτείνει στους υποψήφιους σπουδαστές νέες ειδικότητες για το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 23, οι οποίες τελούν υπό την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας. Οι νέες ειδικότητες καλύπτουν όλο το φάσμα των επαγγελματικών προοπτικών της περιοχής, δηλαδή υγεία, γεωπονία, πληροφορική, οικονομικά κ.α.


Οι ειδικότητες επιλέχθηκαν με κριτήρια την ύπαρξη πιστοποιημένων οδηγών κατάρτισης, που θα οδηγήσουν στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, το ενδιαφέρον των υποψηφίων, την εμπειρία του Δ.ΙΕΚ, τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα κάθε ειδικότητας και τις δυνατότητες σύμπραξης με ιδιωτικές και δημόσιες δομές για τη διεξαγωγή εργαστηρίων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου, ειδικότητα με παράδοση πλέον στο Δ.ΙΕΚ Άργους, καθώς υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με εξαιρετικές συνέργειες με πανεπιστήμιο, ΕΚΑΒ και Νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής. Σπουδαστές μάλιστα της ειδικότητας της τρέχουσας χρονιάς ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στα πλαίσια προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους.

Σπουδαία ειδικότητα είναι επίσης ο Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, ειδικότητα με εξαιρετική ζήτηση από δημόσια και ιδιωτικά κέντρα. Το σημαντικό είναι ότι έχουν ήδη αναζητηθεί οι συνεργασίες εκείνες με φορείς που θα επιτρέψουν την άρτια διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων.

Ο Τεχνικός Βιολογικής / Οργανικής Γεωργίας απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται ήδη με τη γεωργία και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην κατεύθυνση της βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος τους.

Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να επιλέξουν άλλους σπουδαίους τομείς, όπως του μηχανογραφημένου λογιστηρίου ή του τεχνικού υπολογιστών, επαγγέλματος με μεγάλη ζήτηση.

Η νέα ειδικότητα από άποψη πρώτης υλοποίησης στο Δ.ΙΕΚ Άργους είναι αυτή του Τουριστικού Συνοδού, δηλαδή του επαγγελματία που σχεδιάζει και οργανώνει τουριστικά πακέτα διακοπών και δραστηριοτήτων.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να δουν τις προοπτικές των επιμέρους επαγγελμάτων μπορούν να ανατρέξουν στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας: http://www.gsae.edu.gr/el/

Οι ειδικότητες που προτείνονται είναι οι εξής:

1. Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου

2. Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων

3. Τεχνικός Βιολογικής / Οργανικής Γεωργίας

4. Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών

5. Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας – καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής

6. Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου

7. Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου – φοροτεχνικού γραφείου

8. Τουριστικός Συνοδός

9. Τεχνικός Η/Υ

10. Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Στον επόμενο σύνδεσμο μπορούν οι υποψήφιοι/ες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, ώστε να ενημερώνονται από το ινστιτούτο τακτικά για τις ημερομηνίες υποβολής της αίτησης στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας: https://forms.gle/Y7Hd555cBXxqLbok9 »

Φίλιππος Δελής
Δ/ντής Δ.ΙΕΚ Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ