ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Δήμος Ερμιονίδας: Ένα ακόμα άλμα στο κενό από τον κ. Μαργέτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
Ερμιόνη
Ο κ. Μαργέτας θέλοντας να βγει από την αφάνεια, προφανώς αγχωμένος από την πρόθεσή του να συγκροτήσει Δημοτική Παράταξη, προσπαθεί ανεπιτυχώς να παραδώσει μαθήματα θεσμικής λειτουργίας στην Δημοτική Αρχή.

Στην προσπάθειά του αυτή, διαπράττει τεράστιο πολιτικό ολίσθημα, αφού αναφέρεται στους διοργανωτές της εκδήλωσης του καψίματος του Ιούδα στην Ερμιόνη, χωρίς να είναι παρών, σωστά ενημερωμένος και χωρίς να γνωρίζει τις συζητήσεις, τα γεγονότα και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για δήθεν θεσμικό ατόπημα, διότι στην αφίσα προβολής της εκδήλωσης για το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη στις 24-04-2022, αναφέρονται ως συνδιοργανωτές ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κ.Π. & Α.Π.Π. και εθελοντές Ερμιόνης, ενώ δεν υπάρχει πουθενά η Κοινότητα Ερμιόνης.

Και φτάνει στο έσχατο σημείο να κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για δήθεν δημόσιο αποκλεισμό της Κοινότητας Ερμιόνης από την διοργάνωση.

Θα έπρεπε όμως πριν προτρέξει να βγάλει ανακοινώσεις και να εκτοξεύσει κατηγορίες, έχοντας αναγάγει τον εαυτό του σε θεσμικό θεματοφύλακα, να φρόντιζε να ενημερωθεί καλύτερα για τα γεγονότα, ώστε να μην εκτίθεται ανεπανόρθωτα στους Δημότες.

Είθισται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης να συγκαλεί, περίπου ένα μήνα πριν το Πάσχα, συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα την διοργάνωση του καψίματος του Ιούδα.

Κάτι το οποίο δεν συνέβη φέτος, αφού ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης αδρανούσε και αδιαφορούσε για την εν λόγω εκδήλωση.

Διαπιστώνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια για την διοργάνωση αυτής της μεγάλης και απαιτητικής εκδήλωσης στένευαν, πήρα την πρωτοβουλία σαν Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερμιόνης και με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2575/05-04-2022 έγγραφό μου, συγκάλεσα συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στο Γραφείο μου στο Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, με θέμα την συνδιοργάνωση του καψίματος του Ιούδα.


Σε αυτή την συνάντηση πέραν εμού έδωσαν το παρών, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Πάλλης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γανώσης Ιωσήφ, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Μέλλος Γεώργιος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κ.Π. & Α.Π.Π κ. Μέξης Παναγιώτης, καταστηματάρχες της Ερμιόνης και ομάδα εθελοντών Ερμιονιτών.

Αφού έθεσα το θέμα της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης του καψίματος του Ιούδα, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γανώσης Ιωσήφ και ενώπιον όλων είπε επί λέξει τα εξής:

“Σαν Κοινότητα Ερμιόνης δεν θέλουμε να έχουμε καμία ευθύνη για την διοργάνωση, δεν έχω κανένα χορηγό να την χρηματοδοτήσει και επιπλέον χρωστάω σε τρίτους από άλλες εκδηλώσεις. Τα χρήματα για την εκδήλωση τα βάζει ο Δήμος και αυτός κάνει κουμάντο. Η εκδήλωση θα γίνει και χωρίς εμάς και ξέρουμε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Εάν γίνει στα επίπεδα του 2019 θα είναι μια αξιοπρεπή παρουσία”.

Οι παρόντες στην συνάντηση προσπαθήσαμε να μεταπείσουμε τον κ. Γανώση, ώστε η Κοινότητα Ερμιόνης να συνδιοργανώσει το κάψιμο του Ιούδα.

Μάλιστα ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης κ. Μέξης Παναγιώτης, κατ’ επανάληψη και πιεστικά προέτρεψε τον κ. Γανώση να αλλάξει άποψη, λέγοντάς του ότι η Κοινότητα Ερμιόνης πρέπει οπωσδήποτε να συνδράμει και να συμμετάσχει στην διοργάνωση αυτής της λαμπρής και φαντασμαγορικής εκδήλωσης, βάζοντας την δική της πινελιά και κουλτούρα, μαζί με φρέσκιες δυνατές ιδέες, πόσο μάλλον τώρα που αυτή η εκδήλωση είχε να γίνει από το 2019, λόγω πανδημίας και ήταν η πρώτη φορά που θα την διοργάνωνε μια ανεξάρτητη Κοινότητα Ερμιόνης.

Επίσης προέτρεψε τον κ. Γανώση να στείλει η Κοινότητα Ερμιόνης επιστολές προς χορηγούς για την χρηματοδότηση της εκδήλωσης, κάτι το οποίο συνηθίζεται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παρόλη την προσπάθεια των παρόντων στην συνάντηση, ο κ. Γανώσης επέμεινε στην αρχική του άποψη να μην συμμετέχει η Κοινότητα Ερμιόνης στην διοργάνωση της εκδήλωσης του καψίματος του Ιούδα.

Οπότε πολύ λογικά κυκλοφόρησε στην συνέχεια η αφίσα προβολής της εκδήλωσης για το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη, στην οποία αναφέρεται ο κ. Μαργέτας, χωρίς να υπάρχει μέσα σε αυτήν ως συνδιοργανωτής η Κοινότητα Ερμιόνης.

Η συγκεκριμένη αφίσα έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα μήνα περίπου και κανείς από την Κοινότητα Ερμιόνης δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν έθεσε θέμα αποκλεισμού της Κοινότητας από την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Είναι απορίας άξιον λοιπόν από πού είναι ορμώμενη η παρέμβαση του κ. Μαργέτα.

Νιώθει άραγε την ανάγκη να υπερασπιστεί κάποιους άτολμους που δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα, εάν και εφόσον έχουν πρόβλημα, να βγουν μπροστά και να υπερασπιστούν οι ίδιοι τον εαυτό τους;

Ή μήπως οι όψιμοι/ες συμβουλάτορες που έχει αποκτήσει, του δίνουν λανθασμένες και παρωχημένες πολιτικές συμβουλές που μυρίζουν ναφθαλίνη, προκειμένου να βγει από την αφάνεια και κατορθώσει να συγκροτήσει την Δημοτική Παράταξη που διακαώς επιθυμεί;

Φαίνεται ότι επειδή έχει αρκετά χρόνια να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, κάπου έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται.

Γι’ αυτό καλό είναι να αφήσει στην άκρη προς το παρόν τα μαθήματα θεσμικής λειτουργίας προς την Δημοτική Αρχή και να τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του κατά την διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου, όταν θα είναι στην αντιπολίτευση, εάν και εφόσον κατορθώσει να συγκροτήσει την πολυπόθητη γι’ αυτόν Δημοτική Παράταξη.

Θα τον πληροφορήσω όμως ότι στις τοπικές κοινωνίες λόγω της άμεσης επαφής, οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα γεγονότα, τις επαφές και τους διαλόγους που έχουν διαμειφθεί και εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία “όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος”.

Τουτέστιν έχουμε ένα ακόμα άλμα στο κενό από τον κ. Μαργέτα.

Η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται άψογα και χωρίς αποκλεισμούς με όλες τις Κοινότητες και τα Κοινοτικά Συμβούλια που επιθυμούν και έχουν την διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους.

Πρόσφατα παραδείγματα είναι η συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Πορτοχελίου του καψίματος του Ιούδα στο Πορτοχέλι, η συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Διδύμων της Γιορτής της Τουλίπας στα Δίδυμα και η συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Φούρνων της Πρωτομαγιάς στα Παπούλια.

Το ίδιο είχε συμβεί με την συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Κρανιδίου της Γιορτής της Ελιάς στο Κρανίδι, με την συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Ερμιόνης της Γιορτής του Ροδιού αλλά και με όλες τις εκδηλώσεις στην Ερμιόνη, εφόσον ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης επιθυμούσε συνεργασία.

Βέβαια η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι η τεράστια επιτυχία της εντυπωσιακής εκδήλωσης του καψίματος του Ιούδα στην Ερμιόνη, η οποία συνοδεύτηκε από τα εύσημα και τα αμέτρητα συγχαρητήρια της τοπικής κοινωνίας, των επισκεπτών και των φιλοξενούμενων στην Ερμιονίδα προς τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Και ταυτόχρονα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αποφάσισαν να απέχουν από την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δαμιανός Κουτούβαλης
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερμιόνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ