ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. | | |
Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων
Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής 18 Μαΐου 2022 παραβρέθηκε και Ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο στο Ναύπλιο ,ο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.
Στον εορτάζοντα Ιερό ναό παραβρέθηκε προσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος .Ο Μητροπολίτης Βεροίας μετέφερε την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 προς προσκύνηση στο Ναύπλιο πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελάς που φυλάσσεται στο Βέρμιο στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου προσκυνήματος ,στα πλαίσια των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2022”, του Ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .
H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει από τις 17 Μαΐου και για μια εβδομάδα στο Ναύπλιο ,στον εορτάζονται Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο. 
 
Η υποδοχή της από το Βέρμιο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο. Η εικόνα θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου και καθημερινά στον Ιερό ναό θα τελούνται Ιερές ακολουθίες. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται και φυλάσσεται στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα του Βερμίου .
Η πρωτότυπη Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά μετά την κοίμηση του Ευαγγελιστού μεταφέρεται από τον μαθητή του Ανανία στην Αθήνα. «Στα τέλη του τετάρτου αιώνα (386 μ.Χ.)
Η Παναγίας Σουμελά εορτάζει στις 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ