ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

"Δούρειος Ίππος"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. | |
Γιώργος Χατζόπουλος
Του Γιώργου Χατζόπουλου. 

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, με μεγάλη επιτυχία, δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του Δήμου μας.
Τα "Κωνσταντίνεια 2022", 17 - 24 Μαΐου, στο "Νέο Βυζάντιο" την προσφυγική συνοικία της πόλης μας, όπου με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, είχαν προγραμματιστεί πλήθος λατρευτικών (υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά) και πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλία με την Αρετή Κετιμέ και το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού του Χρήστου Λεβέντη), καθώς και ομιλιών (Τάσο Χατζηαναστασίου, Χρ Μελίδη).
Όλα τα παραπάνω διοργανώθηκαν σε συνεργασία, με το Εκκλησιαστικό
Συμβούλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας & Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά", και φυσικά τους μαθητές και δασκάλους του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Το 1ο "Tolo Fest", 20 και 21 Μαΐου, ένα πολιτιστικό διήμερο που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι του Τολού, και περιελάμβανε έκθεση τοπικών φορέων, μουσική συναυλία και χορευτικές εκδηλώσεις.

Ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου που η έκθεση παρατάθηκε μέχρι τις 22 Μαΐου.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο , τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Εθνικό Τολού, τον Σύλλογο Αλιέων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου διοργάνωσαν μια γιορτή με σκοπό την προώθηση του Τολού με στόχο να γίνει ένας θεσμός συνεργασίας για την προβολή της περιοχής.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από συνεργασίες με υπηρεσίες, φορείς και ενεργούς πολίτες είναι δυνατή η ανάδειξη των χαρακτηριστικών που καθιστούν το Τολό αναγνωρίσιμο και ιδιαίτερο, για τις παραλίες του, την παράδοση, το πλούσιο «πολιτιστικό του απόθεμα» και την τοπική γαστρονομία.
Στο πλαίσιο, αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και όλοι όσοι συμμετείχαν είναι ικανοποιημένοι από την επιτυχημένη συνεργασία και τη τεράστια ανταπόκριση από ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες της περιοχής.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πεθαίνουν για ένα like. Που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να δουν το προφίλ τους στο Facebook να απογειώνεται ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν “Δούρειος Ίππος” φέρνοντας στο προσκήνιο χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Έχουν μια δική τους εκδοχή για την πολιτική, όχι αυτή της παραγωγής, ανταλλαγής ιδεών και αντιπαράθεσης απόψεων, και εύρεσης συγκεκριμένων, εναλλακτικών λύσεων για τα κοινωνικά προβλήματα.

Αλλά αυτή, της πολιτικής ως απλή και λαίμαργη διεκδίκηση της εξουσίας. Σ’ αυτή την εκδοχή η πολιτική των likes υπερέχει της ουσιαστικής πολιτικής.

Κάτι τέτοιο δεν ξέρω ποιους μπορεί να αντιπροσωπεύει, σίγουρα όμως όχι όλους αυτούς που εργάστηκαν, κουράστηκαν και έδωσαν τον εαυτό τους στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων που στόχο έχουν να καθιερωθούν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ