ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Μέσα στον Ιούνιο θα λειτουργήσει το σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Μυκήνες
Στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου προγραμματίζεται να λειτουργήσει το ολοκληρωμένο σύστημα πυρόσβεσης που εγκαταστάθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ύψους 650.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Αυτό γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο, στην Αθήνα, χθες Τρίτη 10 Μαΐου, η υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την υπουργό ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Σπάρτης, με αντικείμενο την επέκταση του αγωγού ύδρευσης από τα Πικουλιάνικα στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει το προϋπολογισμού 4.200.000 ευρώ έργο εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο, το οποίο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακόμα, στη χθεσινή συνάντηση ο περιφερειάρχης εξέτασε με την υπουργό Πολιτισμού τρόπους χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Σπάρτη, “έργου απολύτως αναγκαίου για τη λακωνική πρωτεύουσα” όπως τονίστηκε.

Εγινε επίσης συζήτηση σχετικά με την δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου ο περιφερειάρχης και η υπουργός διαπίστωσαν ότι προχωρεί η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου το υπουργείο και η Περιφέρεια να αναλάβουν την χρηματοδότηση των μελετών του εν λόγω έργου.

“Το έργο αυτό θα προχωρήσει όπως έχουμε δεσμευθεί, προς την κοινωνία της Αρχαίας Μεσσήνης και προς τον επικεφαλής των ανασκαφών Πέτρο Θέμελη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε:

“Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της σταθερής και αποδοτικής συνεργασίας μας, προχωρούμε προγράμματα τα οποία αφορούν στην αντιπυρική προστασία σημαντικών αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, είμαστε σε συντονισμό με την Περιφέρεια για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Οπως έχουμε ήδη συμφωνήσει, προχωρούν και σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ