ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Δράση ενημέρωσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων για τις επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | |
Μαθητική τάξη
Ξεκίνησε με το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου, το Δημοτικό Σχολείο Τολού, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και το 2ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου η Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ναυπλιέων, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, διαχείρισης του κινδύνου των Φυσικών Καταστροφών.

Τη δράση διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Μάρα Ελένης, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τον Υπεύθυνο του Τμήματος κ. Γκουργιώτη Στέλιο με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ρούτουλα Κωνσταντίνου.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της διαδραστικής παρουσίασης, στο πλαίσιο της δράσης, συμμετείχαν ενεργά, με αμείωτο ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν:

Α. Τις έννοιες των Φυσικών Καταστροφών.

Β. Τη Δομή και το Πλαίσιο Διαχείρισης και Αντιμετώπισής τους.

Η δράση Πολιτικής Προστασίας σκοπό έχει την απόκτηση γνώσης και καλλιέργειας δεξιοτήτων σε θέματα ορθής διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.
Βασικοί στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές :

- Να γνωρίσουν τους Αρμόδιους Φορείς διαχείρισης των Φυσικών Καταστροφών και το μηχανισμό λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

- Να μάθουν τα χρήσιμα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

- Να πληροφορηθούν για το υφιστάμενο πλαίσιο Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας στο Νομό Αργολίδας.

- Να κατανοήσουν τη σημασίας της Πρόληψης και της Ετοιμότητας στη ορθή αντιμετώπιση και διαχείριση των κινδύνων των Φυσικών Καταστροφών.

- Να εξοικειωθούν με τις Οδηγίες Αυτοπροστασίας για κάθε φαινόμενο Φυσικών Καταστροφών.

Μέσω της δράσης έγινε αντιληπτό από τους μαθητές ότι η γνώση είναι δύναμη και συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαχείριση του κινδύνου και των συνεπειών των Φυσικών Καταστροφών.

Ακολουθούν προγραμματισμένες συναντήσεις για την περαιτέρω υλοποίηση της Δράσης Πολιτικής Προστασίας στα σχολεία:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Δημοτικό Σχολείο Άνω Ιρίων

Από την ενεργό συμμετοχή των μαθητών κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης και τις εικαστικές δημιουργίες τους γίνεται αντιληπτό ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της ετοιμότητας στην ορθή διαχείριση των κινδύνων των φυσικών καταστροφών.

Μέσω της δράσης γίνεται επίσης κατανοητό ότι οι αρχές του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη προάγουν τις αξίες του ευ ζην, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του κοινωνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Θεοδόσης Καραμάνος

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΤΟΥΛΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ