ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας με αφορμή την ψήφιση για τη συμφωνία για τις Βάσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:22:00 μ.μ. |
Άργος
Τη μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο για τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, και μάλιστα επ' αόριστον, προβλέπει η κατάπτυστη νέα Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, η οποία συζητιέται σήμερα.

Τον Οκτώβρη του 2021 , πέρσι δηλαδή ο Ν. Δένδιας υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν, το Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της λεγόμενης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA). Η προηγούμενη «ανανέωση» - διεύρυνση της Συμφωνίας υπογράφτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2019, «χτίζοντας» πάνω στη δουλειά που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ξεκινήσει τη διαδικασία.

Η σημερινή «ανανέωση» της Συμφωνίας είναι ένα βήμα πιο πέρα και συνιστά ουσιαστική αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Προβλέπεται η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών που αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ και σε νέες κρίσιμες τοποθεσίες, αλλά επί της ουσίας σε όλες τις υποδομές που θα επιλέξουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί.

Ειδικότερα, προηγουμένως προβλεπόταν ότι «επιτρέπεται στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί τις στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όπως προσδιορίζονται κατωτέρω:

(i) Αεροπορική Βάση Λάρισας

(ii) Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου (Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου)

(iii) Αλλες εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως συμφωνούνται αμοιβαία από τα Μέρη ή τους ορισμένους εκπροσώπους τους, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εσωτερικές τους διαδικασίες».

Πλέον, η λίστα συγκεκριμενοποιείται και διευρύνεται καθώς μπαίνουν οι τοποθεσίες - υποδομές:

«(iii) Στρατόπεδο Γεωργούλα (Βόλος),

(iv) Πεδίο Βολής Λιτόχωρου,

(v) Στρατόπεδο Γιαννούλη (Αλεξανδρούπολη),

(vi) Ναυτική Βάση Σούδας».

Η συγκυρία που ψηφίζεται η Συμφωνία είναι επίσης δηλωτική του περιεχομένου της. Την ώρα που η πυρκαγιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου επεκτείνεται σε όλη την περιοχή, οι Αμερικανοί:

-- Διευρύνουν παραπέρα τις υποδομές που χρησιμοποιούν στην Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί πλέον μια από τις πιο κρίσιμες ΝΑΤΟικές υποδομές στην περιοχή για τη διεκπεραίωση δυνάμεων απέναντι στη Ρωσία. Ταυτόχρονα, στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» - όπως αποκάλυψε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα - επιχειρούν πια και αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα.

Από την άλλη δεν είναι κρυφό , βλέπετε η Ρωσία έχει κάνει φανερά τα σχέδια της είτε μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης , έχει κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης θα βομβαρδίσουν Νατοϊκές υποδομές μιλώντας ανοιχτά για βομβαρδισμό του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

-- Ισχυροποιούν τις βάσεις τους στη Θεσσαλία, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου (εξυπηρετεί τα στελέχη τους που υπηρετούν σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο) και στο Πεδίο Βολής στο Λιτόχωρο, στην Πιερία, που αξιοποιείται για μόνιμη ουσιαστικά στάθμευση και ασκήσεις από Αμερικανούς ελικοπτεράδες και πεζοναύτες, ήδη από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

Επεκτείνουν κι άλλο τις εγκαταστάσεις στη ναυτική βάση τους στη Σούδα, προϋπολογίζοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια γι' αυτό το σκοπό. Στη Σούδα ελλιμενίζονται το ένα πίσω από το άλλο τα αμερικανικά πλοία της αρμάδας του 6ου Στόλου, που με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» αλωνίζει το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο, με παρουσία μέχρι και στο Βόρειο Αιγαίο, μια ανάσα από τα Στενά, ενώ καθημερινά σηκώνονται κατασκοπευτικά αεροσκάφη για αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα στέλνοντας κρίσιμη εικόνα στα αμερικανοΝΑΤΟικά επιτελεία.

Δίνεται το ελεύθερο για τη χρήση κάθε στρατιωτικής και άλλης υποδομής από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, ενώ προβλέπεται κάθε είδους ενίσχυση από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται το ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης και άλλων ελληνικών εγκαταστάσεων στην ηπειρωτική χώρα ή στα νησιά και αναλαμβάνεται δέσμευση για συνέχιση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των υποδομών και του υλικού (...) καθώς και για τη στήριξη του στόχου της Ελλάδας να καταστεί περιφερειακό κέντρο σε θέματα συντήρησης, διοικητικής μέριμνας και εκπαίδευσης», αποτυπώνοντας τα σχέδια για μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο επ' αόριστον και την ανάληψη νέων επικίνδυνων ρόλων.

Το τι σηματοδοτούν αυτά δείχνει και η χρησιμοποίηση το διάστημα αυτό δεκάδων στρατιωτικών και πολιτικών υποδομών σε όλη τη χώρα, όπως π.χ. τα λιμάνια και οι οδικοί άξονες της Β. Ελλάδας, οι αγωγοί Ενέργειας, τα αεροδρόμια της Αττικής, τα λιμάνια στα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικές υποδομές όπως ο Αραξος και η Ανδραβίδα, που μετατρέπονται σε ΝΑΤΟικά ορμητήρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, και βέβαια οι συνεχείς γιγάντιες «πρόβες πολέμου», με «ομπρέλα» και τα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Συμφωνίας για τις βάσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η ΝΔ υπερασπίστηκε τη Συμφωνία ως «επωφελή» για την Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό κι επομένως τη θωρακίζει απέναντι σε απειλές. Πιο γελοίο και σαθρό επιχείρημα δεν υπάρχει. Το πόσο θωρακίστηκε ή θωρακίζεται η χώρα μας απέναντι στην Τουρκία φαίνεται καθημερινά. Όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί η τουρκική επιθετικότητα αλλά οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και όχι μόνο είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ασκήσεις κατάληψης νησιού.

Λένε ακόμα ότι εξαιτίας της παρουσίας αμερικανικών βάσεων στην Αλεξανδρούπολη οι Τούρκοι δε θα επιτεθούν. Σοβαρά; Η παρουσία Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο σταμάτησε την τουρκική εισβολή;

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, δεν αμφισβήτησε στο ελάχιστο τη σημασία της Συμφωνίας ούτε το «περιτύλιγμα» με το οποίο τη σέρβιρε η ΝΔ. Αντίθετα, αναπαράγοντας την ίδια χρεοκοπημένη και επικίνδυνη λογική, ζήτησε περισσότερα «ανταλλάγματα» από τις ΗΠΑ για την «ασφάλεια» της χώρας έναντι απειλών, κυρίως από την Τουρκία, ενώ τόνισε πως ως κυβέρνηση θα την επαναφέρει σε ένα «αμοιβαίο επωφελές πλαίσιο»! Τι ωραία έκφραση αμοιβαίο επωφελές πλαίσιο.!!!! Αλήθεια πόσο επωφελής είναι η εξυπηρέτηση των ΑμερικανοΝατοϊκών συμφερόντων το ξέρει ο καθένας σε αυτό τον τόπο, αρκεί να θυμηθούμε τι ακριβώς σήμαιναν όλα αυτά για τον τόπο από τη δεκαετία του 50 κιόλας.

Αρκεί να θυμηθούμε τη Χούντα , την Κύπρο , το γκριζάρισμα του Αιγαίου , τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας , τις επεμβάσεις στο Ιράκ , στη Συρία , την Ουκρανία κλπ.

Αλλά και το κόστος των Νατοϊκών δαπανών που έχει πληρώσει ο λαός μας , τα τελευταία χρόνια της κρίσης ,ας πούμε από το 2010, είναι πάνω από 55 δις ευρώ.

Για την ιστορία το σύνολο των περικοπών συντάξεων και δώρων από το 2010 μέχρι σήμερα είναι περίπου 50δις ευρώ.

Θετική ψήφο στη συμφωνία δίνει και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που επίσης άσκησε κριτική στα ανταλλάγματα, με τον ειδικό αγορητή του Βασίλη Κεγκέρογλου να αναφέρει πως η κυβέρνηση «δίνει πολλά και δεν φαίνεται να παίρνει τα ανάλογα». Τελικά μένουν οι βάσεις που φεύγουν από το 1985.

Ας δούμε όμως τι φαίνεται να σχεδιάζουν σε πιο βραχυχρόνιο ορίζοντα, τις επόμενες βδομάδες, ας πούμε. Σχεδιάζουν να ανοίξουν παράλληλα μέτωπα εκτός από αυτά που ελέγχουν τώρα οι Ρώσοι, ώστε να πολυδιασπαστεί η ρωσική πολεμική μηχανή και να υπάρξει κάπου μια ουσιαστική νίκη της Δύσης, δηλαδή του ΝΑΤΟ, απέναντι στη Ρωσία. Ποια είναι αυτά τα μέτωπα; Το ένα μέτωπο είναι το γνωστό, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τις οποίες θα προσπαθήσουν να βάλουν στο ΝΑΤΟ το επόμενο διάστημα. Το δεύτερο είναι της Υπερδνειστερίας, όπου εκεί προσπαθούν να ανοίξουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις με τη συνδρομή της Μολδαβίας, που ενισχύεται από τη Ρουμανία, που με τη σειρά της ενισχύεται από τη Βουλγαρία και άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Επίσης, πολύ μεγάλη σημασία έχει το Καλίνινγκραντ. Πρόκειται για μια ρωσική περιοχή η οποία βρίσκεται στην Πολωνία και αυτήν τη στιγμή γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια χωρών του ΝΑΤΟ για να κοπεί ο διάδρομος ο οποίος τη συνδέει με τη Λευκορωσία, άρα να απομονωθεί, ώστε να μπορεί να ελέγξει καλύτερα τις εξελίξεις σε αυτό το σημείο.

Σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα , ιδιαίτερα αυτή της Αλεξανδρούπολης παίζουν κομβικό ρόλο.

Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι , αγαπητοί συμπολίτες που ακούτε, έχετε σκεφτεί τι μπορεί να σημαίνει για τον τόπο μας μια γενικευμένη σύγκρουση;

Για όλα αυτά προειδοποιούσαμε χρόνια τώρα και ακουγόμασταν περίπου γραφικοί. Μέρα με τη μέρα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται σε τέτοιο βαθμό που έφτασαν σε σημείο να μιλάνε ακόμα και για χρήση πυρηνικών όπλων. Είναι δυνατόν να μένουμε μοιρολατρικά αμέτοχοι;

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να υπονομεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας , το μέλλον της νέας γενιάς.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Κανένας φαντάρος & αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!















ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ