ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ο Θοδωρής Γκόνης παρουσίασε στο Ναύπλιο το νέο του βιβλίο “Το μαύρο φόρεμα του κόρακα”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 μ.μ. | | |
Ο Θοδωρής Γκόνης παρουσίασε στο Ναύπλιο το νέο του βιβλίο
Το Φουγάρο και οι Εκδόσεις Άγρα πραγματοποίησαν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ναυπλιώτη συγγραφέα, ποιητή, στιχουργού, σκηνοθέτη, ηθοποιού, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη “Το μαύρο φόρεμα του κόρακα” την Κυριακή 8 Μαΐου στο FOUGARO ARTCENTER στο Ναύπλιο.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Κώστας Καλφόπουλος, συγγραφέας – δημοσιογράφος, η Ιωάννα Γρηγορίου, διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης και ο συγγραφέας του βιβλίου Θοδωρής Γκόνης.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου και ο συγγραφέας.

“Το μαύρο φόρεμα του κόρακα”

Πρόκειται για το 10ο βιβλίο του Θοδωρή Γκόνη στις “Εκδόσεις Άγρα”.
Εφτά πεζογραφήματα με μια ασθματική, παράδοξη γραφή.

"Οι εφτά ιστορίες του βιβλίου ταξιδεύουν στον ίδιο τόπο, τον περιγράφουν αλλά δεν τον κατονομάζουν. Περιηγούνται στο χώρο της μνήμης καθώς αυτή αρχίζει να εξασθενεί, να χάνεται σχεδόν και έτσι αναγκάζεται ο αφηγητής τους να χτίζει πάνω στα χαλάσματα και τα συντρίμμια των παλιών πραγματικών γεγονότων, να επινοεί φανταστικές ιστορίες σαν αντιστάθμισμα αυτής της απώλειας.
Με τα παλιά υλικά προσπαθεί να φτιάξει νέες ιστορίες αλλά το ξάφνιασμά του είναι μεγάλο όταν πάνω σε αυτά που έχει επινοήσει σκοντάφτουν όλα εκείνα που έχουν συμβεί και αδυνατεί να τα ξεχωρίσει."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ