ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος: Ενθαρυντική και ελπιδοφόρα η απόδοσης της Ανακύκλωσης στο Δήμο Ναυπλιέων!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | | |
Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος
Στη δυσκολότερη περίοδο της χώρας ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκίνησε και βαδίζει στο δρόμο της ανακύκλωσης της επαναχρησιμοποίησης και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.


Αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2013 ως Δήμαρχος υπέγραψα την σύμβαση συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και μας παραχωρήθηκαν 2 οχήματα και μπλε κάδοι.

Αναπτύχθηκαν σε όλους τους οικισμούς του Δήμου και ξεκίνησε η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών.

Η δυσχερής κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και οι συνεχείς αλλαγές του Εθνικού Σχεδιασμού όπως και η έλλειψη πόρων έκανε τον καθημερινό αγώνα μας δυσκολότερο αλλά δεν τον διέκοψε.

• Το 2019 το Ναύπλιο επελέγη στις πρώτες 5 πόλεις στην Ελλάδα για τοποθέτηση του συστήματος οικίσκων «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

Πολύ σημαντική η εκτίμηση ποσοτήτων και στατιστικών περί παραγωγής αποβλήτων ανά κάτοικο.

Για την πόλη του Ναυπλίου τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα για μελέτη και σχεδιασμό, αλλά τα πραγματικά μεγέθη ποσοτήτων αυτή την στιγμή επειδή υπάρχει καθημερινή ζύγιση στο ΣΜΑ Αργολίδας για τον μήνα Απρίλιο (ολόκληρος μήνας) ανέρχονται σε 1314,27 ΤΝ

Κάνουμε υπομονή να συμπληρωθεί ένα έτος λειτουργίας ώστε τα μεγέθη να είναι πραγματικά και σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ΕΕΑ υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο είναι ρεαλιστικό και αδιαμφισβήτητο .

Το 2021 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΑΑ οι συλλεγόμενες ποσότητες ανήλθαν σε 524ΤΝ. Από το συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης την ίδια περίοδο οι συλλεγόμενες ποσότητες ανήλθαν σε 356,66ΤΝ και από μπλε κώδωνες οι ποσότητες που συλλέχθηκαν ανήλθαν σε 29,66ΤΝ.(Γυαλί)

Συνολικά για τον Δήμο 880,66 ΤΝ. Αυτό αναλογεί σε 25,53 kgr/κατ.

Σύμφωνα με την ποσοτική και ποιοτική εικόνα των ανακυκλώσιμων υλικών η Ανταποδοτική Ανακύκλωση μας ενημερώνει:

Πλαστικά 256,307 ΤΝ

Αλουμίνιο 32,882 ΤΝ

Σίδηρος 12,418 ΤΝ

Γυαλί 55,058 ΤΝ

Η προσπάθεια συνεχίζεται και η πορεία είναι ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα. Αναμένουμε σύντομα μετά από αλληλογραφία την παραλλαβή μπλέ κάδων για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Έχουν σχεδιασθεί και προγραμματιστεί δράσεις προς ενθάρρυνση της ιδέας της Ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης ( συμμετέχουν Δημοτικά : Δρεπάνου με 2 τμήματα από το Γ΄ Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 1ο Δημοτικό και 2 τμήματα από το 2ο Δημοτικό ) θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 25 Μαίου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων 09:30-13:30.

Είναι όλοι προσκεκλημένοι να περάσουν να συμμετάσχουν , να παίξουν και να ενημερωθούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ