ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Σπάρτη: Δυο άτομα είχαν ρημάξει αρδευτικές εγκαταστάσεις και μετασχηματιστές της ΔΕΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:10:00 π.μ. | | |
μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε αρδευτικές εγκαταστάσεις και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.4.2022 έως και την 7.5.2022, διέπραξαν συνολικά, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., όπου αφαίρεσαν χάλκινα καλώδια και εξαρτήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -60.000- ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων καλωδίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ