ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Ναύπλιο για την Εργατική Πρωτομαγιά

πορεία στο Ναύπλιο
Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησαν την Κυριακή 1η Μάη στο Ναύπλιο, σωματεία εργαζομένων, υπαλλήλων στον τουρισμό, αυτοαπασχολούμενοι,  αγρότες, συνταξιούχοι και συλλογικότητες.
Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καποδίστρια ενώ ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας Κορινθίας που είχε και την κεντρική ομιλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμούμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, βασανιστήκαν, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης μας, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης! Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του κλάδου, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στο λαό της Ουκρανίας που με ένα νέο πολεμικό σφαγείο ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ , χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, ξεριζώνεται από τον τόπο του για το μοίρασμα των εδαφών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ,ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

Οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας, που αυξάνει συνεχώς την κερδοφορία του την τελευταία δεκαετία, είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε τώρα με τον πόλεμο στη γειτονιά μας, όχι μόνο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους.
Ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε όλοι δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος, να ζούμε χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να απολαμβάνουμε σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, δωρεάν Υγεία και περίθαλψη, προστασία της μητρότητας, ζούμε μέσα στη διαρκή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, τσακίζονται κατακτήσεις και δικαιώματα.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΠΟΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΣΥΓΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσα – συνάδελφε, οι διεκδικήσεις ικανοποιούνται μόνο με αγώνες και μάχες, δεν κερδίζονται με ευχολόγια, με παρακάλια και επικλήσεις σε κάποιον «μεσσία», πολύ περισσότερο δεν κερδίζονται μέσα σε κλειστά γραφεία της εργοδοσία

Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μέσα από το συνδικάτο μας. Μόνο έτσι μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Μόνο έτσι μπορεί να μετατραπεί, η οργή και η δυσαρέσκεια από την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, σε οργανωμένη, αποτελεσματική πάλη, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλες και όλους σε αφύπνιση και συσπείρωση στον αγώνα για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε:
Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ