ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Νεογέννητο πουλάρι γέμισε χαρά τον ιδιοκτήτη φάρμας αλόγων στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. | | |
Μικρό αλογάκι
Όμορφες στιγμές έζησε ο ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων στο Άργος, Χρήστος Κωστάκης, όταν χρειάστηκε να βοηθήσει τον τοκετό της φοράδα του και να γεννηθεί ένα υγιέστατο πουλάρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. 
Ο κ. Κωστάκης έχει ήδη 6 άλογα που φιλοξενεί στην φάρμα του λίγο έξω από το Άργος στην Αργολίδα. Η διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 11 μήνες, όπου το έμβρυο διαμορφώνεται στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης ενώ προς το τέλος αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. 
Οι περισσότερες γέννες γίνονται τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού όταν ο καιρός είναι ζεστός και υπάρχει άφθονη τροφή. Συνήθως η γέννα δεν έχει επιπλοκές. Οι φοράδες φαίνεται ότι προτιμούν να γεννούν το βράδυ όταν δεν τις παρακολουθεί κάποιος και σίγουρα έχουν την ικανότητα να ελέγχουν την έναρξη του τοκετού. Το τέλος του τοκετού έρχεται με την έξοδο του πλακούντα η οποία διαρκεί 1-3 ώρες. Με το που γεννηθεί το πουλάρι η μητέρα το καθαρίζει γλύφοντας το καθώς και για να τονώσει τη κυκλοφορία του αίματός του. 
Λίγη ώρα μετά την γέννηση το πουλάρι μπορεί να σταθεί όρθιο ενώ γρήγορα μαθαίνει να περπατά δίπλα στη μητέρα του. Σημαντική είναι και η σχέση του πουλαριού με την φοράδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε περίπτωση που τα πουλάρια νοιώθουν ότι απειλούνται τρέχουν στη μητέρα τους για να βρουν προστασία ακόμα και αν έχουν περάσει μήνες ή ακόμα και χρόνια από τον απογαλακτισμό. 
Ο κ. Κωστάκης εκτός από αγροτικές ασχολίες ασκεί και το επάγγελμα του αμαξηλάτη στην πόλη του Ναυπλίου. Προτρέπει να ασχοληθούν κι άλλοι με το επάγγελμα αυτό ,αλλά και με τα άλογα γενικά μιας και όπως είπε ο ίδιος έχουν απομείνει πολλοί λίγοι.
Ο κ. Κωστάκης σημειώνει πως υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που θέλουν να κάνουν βόλτα. Υπάρχουν οι ξένοι τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια. Ακόμη υπάρχουν οι Έλληνες επισκέπτες και συντοπίτες που πάντα γοητεύονται με μια βόλτα με την άμαξα. Επίσης μια άλλη κατηγορία είναι οι νιόπαντροι είτε ξένοι που έρχονται στο Ναύπλιο, είτε Έλληνες που παντρεύονται και θέλουν να κάνουν τη γαμήλια βόλτα τους με την άμαξα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ