ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Εκδήλωση - ομιλία στο Ναύπλιο από την Maria Rosa Caracausi αφιερωμένη στην Ελληνική γλώσσα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 μ.μ. | | |
Maria Rosa Caracausi
Κατόπιν ιδέας του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και συνεργασίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου το απόγευμα στο Βουλευτικό εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα.
Ομιλήτρια ήταν η κ. Maria Rosa Caracausi, διαπρεπής Καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο. Εκ μέρους του Συλλόγου Φιλολόγων Αργολίδας καλωσόρισαν την ομιλήτρια τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Νικόλαος Μπουμπάρης και Τάσος Χατζηαναστασίου.
Η ομιλία της αφορούσε τη γλώσσα του Γιώργου Σεφέρη με τίτλο: "Η σεφερική αντίληψη σχετικά με την ελληνική γλώσσα".
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη εκ μέρους του Οργανισμού επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Νικόλαο Μπουμπάρη για την συνολική δράση του Συλλόγου Φιλολόγων Αργολίδας και την προσφορά του.
Την εκδήλωση επίσης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας, ο Πρόεδρος των Απανταχού Ναυπλιέων εν Αθήναις "Ο Ναύπλιος" Κωνσταντίνος Κολόκας, μέλη του ΔΟΠΠΑΤ, κα.  
H Maria Caracausi γεννήθηκε το 1959 και είναι λέκτορας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων: "Studi sulla lingua di A. Kalvos" (1993), "Contrasto di una fanciulla ed un giovane" (2003). Σήμερα μελετά και μεταφράζει συγγραφείς της Γενιάς του Τριάντα.

Έχει λάβει το κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα το 2020
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ