ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ανδριανός για το Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο: Η Ελλάδα στην παγκόσμια πρωτοπορία της τουριστικής αγοράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός για το Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα εγκαίνια του 7ου Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο. Στη δήλωσή του ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία αυτής της σημαντικής έκθεσης στον Δήμο Ναυπλιέων και βεβαίως στον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού.

Μετά από το αναγκαστικό – λόγω πανδημίας – διάλειμμα των τελευταίων δύο ετών, αυτός ο καταξιωμένος πλέον θεσμός επιστρέφει δυναμικά για να σηματοδοτήσει με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Τα εντυπωσιακά σκάφη και τα πληρώματά τους που είναι αγκυροβολημένα αυτές τις μέρες στο λιμάνι του Ναυπλίου, καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι με τεχνογνωσία και δημιουργικότητα, με επαγγελματισμό και μεράκι οι επαγγελματίες του τουρισμού στη χώρα μας κρατούν την Ελλάδα στην παγκόσμια πρωτοπορία της τουριστικής αγοράς, εξασφαλίζοντας για κάθε επισκέπτη αξέχαστες εμπειρίες ζωής.

Το γιώτινγκ και ο θαλάσσιος τουρισμός, όπως και ευρύτερα ο ειδικός τουρισμός, παράγουν σημαντική προστιθέμενη αξία – όχι μόνο γιατί διαφοροποιούν με πολλούς και ενδιαφέροντες τρόπους το τουριστικό προϊόν αλλά και γιατί ανοίγουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες σύνδεσης των διακοπών στην Ελλάδα με τον φυσικό και τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας καθώς και με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ελληνικής γης.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον τουρισμό, όπως και για άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και βεβαίως για ολόκληρη την κοινωνία. Τα κράτη και οι κοινωνίες αναγκάστηκαν να κινηθούν σε αχαρτογράφητα νερά για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της πανδημίας.

Σ’ αυτή τη συνθήκη, είναι σημαντικό ότι ο τουρισμός, χάρη στον δυναμισμό των ανθρώπων του αλλά και στις συνεχώς εμπλουτιζόμενες δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, κατάφερε όχι μόνο να μείνει όρθιος, αλλά και να διεκδικεί σήμερα μια ακόμη πιο εντυπωσιακή πορεία.

Αυτό λοιπόν το μήνυμα, της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας και της προκοπής, αναδεικνύεται εμφατικά από την έκθεση αυτή.

Είναι άλλωστε αυτό το πνεύμα που οδηγεί διαχρονικά τον λαό μας στη θάλασσα και τις τεράστιες δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Και όπου χρειαστεί βεβαίως να γίνουν βελτιώσεις, επειδή άκουσα και τις επισημάνσεις του κ. Σκουλικίδη αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Κυριαζόπουλο. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει και παρεμβαίνει γιατί στόχος είναι πάντα το θετικό πρόσημο.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη φετινή έκθεση και ήρεμα από δω και πέρα νερά για τον θαλάσσιο αλλά και τον χερσαίο τουρισμό στη χώρα μας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ