ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Η εκπομπή “Special Report” στις φυλακές Ναυπλίου για τον «τυχερό» αριθμό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. | |
Κατάστημα κράτησης
Η εκπομπή Special Report του ΑΝΤ1 που προβλήθηκε βράδυ της Παρασκευής 27/5 στις 23:00 ασχολήθηκε με  τους κρατούμενους που στερούνται τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και προβαλε ρεπορτάζ από τις φυλακές Ναυπλίου.

Εκτός από τον εγκλεισμό και τον υπερπληθυσμό που δημιουργεί συχνά ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται αντιμέτωποι και με ένα ακόμη πρόβλημα που για πολλούς δυσχεραίνει την καθημερινότητα στα καταστήματα κράτησης: την ισότιμη πρόσβαση στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Χάνονται ανθρώπινες ζωές στις ελληνικές φυλακές επειδή λείπει ένας αριθμός;
Το «Special Report» ερεύνησε τι συμβαίνει με εκείνους τους κρατούμενους που στερούνται τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και χρήζουν ιατρικής φροντίδας όσο παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές της χώρας. 

Ο Αντώνης Φουρλής επισκέφθηκε τα καταστήματα κράτησης στον Κορυδαλλό, το Ναύπλιο και τον Ελεώνα της Θήβας, και μίλησε με κρατούμενους και στελέχη της διεύθυνσης των δικαστικών φυλακών για ένα παράδοξο φαινόμενο που μπορεί να αποτελέσει, όμως, «νάρκη» για τη δημόσια υγεία, ειδικά όταν εκατοντάδες κρατούμενοι αποκλείονται από την παροχή θεραπείας για λοιμώδη νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα. 
Η επιδημιολόγος Βάνα Σύψα και η ομάδα του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», που πραγματοποιεί από το 2017 εξετάσεις σε κρατούμενους για τον εντοπισμό λοιμωδών νοσημάτων, εξήγησαν στην κάμερα της εκπομπής τη σημασία της πρόσβασης των κρατουμένων στη δημόσια υγεία, ενώ ο Στέργιος Γεωργούλας, ιατρός του Ειδικού Κέντρου Υγείας των φυλακών Κορυδαλλού, μίλησε για τις αγωνιώδεις προσπάθειες κάλυψης των αναγκών των έγκλειστων ασθενών. Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα, που προκύπτουν, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ολόκληρη η εκπομπή βρίσκεται για διαδικτυακή προβολή στο συνδρομητικό κανάλι του ΑΝΤ1+ εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ