ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Μιαούλεια 2022: Στις 25 Ιουνίου στην Ύδρα η φαντασμαγορική αναπαράσταση της πυρπόλησης της Οθωμανικής φρεγάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. | |
Μιαούλεια 2022
Τα Μιαούλια είναι η μεγάλη γιορτή του νησιού που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο που είναι πιο κοντά στην 21η Ιουνίου. 

Φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 187 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαoύλη που πρόσφερε πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους ξεκινούν από το Σάββατο 11 Ιουνίου 

Αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία για να απολαύσετε παραδοσιακούς χορούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και πυροτεχνήματα το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται  το Σάββατο 25 Ιουνίου με την φαντασμαγορική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της Οθωμανικής φρεγάτας με το Δρώμενο Μιαουλείων 2022  "Πόλεμος"

Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργεία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, μεταφορά από το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάδαντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο και επιστροφή της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο.

Τέλος μετάβαση των Επισήμων στην Προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821, χαιρετιστήριους κανονιοβολισμούς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στα "Μιαούλεια", εκτός από το τελετουργικό μέρος, περιλαμβάνονται εκθέσεις, ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, δημοτικοί χοροί, λαμπαδηδρομίες, λεμβοδρομίες και αθλητικοί αγώνες.

Παρακολουθούνται από πλήθος κόσμου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο αυτή την εορτή ιστορικής μνήμης γεγονότων και προσώπων, που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση της επανάστασης του 1821.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και κλείνουν πανηγυρικά με την καύση πυροτεχνημάτων, και την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόλησης της Τουκικής Ναυαρχίδας, την τρίτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ