ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Άσκηση ετοιμότητας της ΕΜΑΚ σε άτρακτο ανεμογεννήτριας ύψους 70 μέτρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | | |
Πυροσβέστης διάσωση
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. στην εργασία σε ύψος, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας, σε ανεμογεννήτρια που παραχώρησε η εταιρεία China Energy Europe Renewable Energy.


Η άσκηση, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Γραμματικάκη Ροδόπης, προσομοίωσε τη διάσωση του προσωπικού της ομάδας συντήρησης και υποστήριξης του αιολικού πάρκου, από την άτρακτο ανεμογεννήτριας ύψους 70 μέτρων. Κατά την εξέλιξή της, τα στελέχη της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. απεγκλώβισαν τον πρώτο εργαζόμενο και για την μεταφορά του στο έδαφος χρησιμοποίησαν ειδικό φορείο, ενώ η διάσωση του δεύτερου εργαζόμενου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση σχοινιών που τοποθετήθηκαν στην καταπακτή της ατράκτου.
Η εκπαίδευση περιελάμβανε τεχνικές ασφαλούς προσέγγισης και εργασίας σε ύψος και προσαρμόστηκε στις ιδιαιτερότητες της διάσωσης από ανεμογεννήτρια.

Οι πυροσβέστες, εξασκήθηκαν στην ανάβαση και κατάβαση με διπλά σχοινιά, στο πέρασμα κόμπου, στο εναέριο πέρασμα σε άλλα σχοινιά καθώς και σε άλλες δεξιότητες, προκειμένου να ενεργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε συμβάντα με ανάλογες απαιτήσεις.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της επικαιροποίησης των μνημονίων ενεργειών, με την χρήση των υλικών και μέσων.
Την άσκηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Π.Σ. Μάριος Αποστολίδης, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και εκπαιδευτικοί και μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ειδικό εξοπλισμό της Μονάδας.
Στο τέλος των διαδικασιών που περιελάμβανε η άσκηση, η εταιρεία China Energy Europe Renewable Energy, δώρισε ειδικό εξοπλισμό στην 4η Ε.Μ.Α.Κ. ως αναγνώριση του έργου που επιτελεί και της προσφοράς της στην κοινωνία. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο Διοικητής της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. Πυραγός Μιχάλης Αλτιπαρμάκης. Στη συνέχεια, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Π.Σ. Μάριος Αποστολίδης, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο στους εκπροσώπους της εταιρείας China Energy Europe Renewable Energy οι οποίοι στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας εξέφρασαν το θαυμασμό τους στο Πυροσβεστικό Σώμα
και δήλωσαν αρωγοί στο έργο του.

Πηγή: fireservice.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ