ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πληρότητες που ξεπέρασαν το 90% στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. | |
Παλαμήδι
Η κακοκαιρία Genesis δεν εμπόδισε τους νησιωτικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς να γεμίσουν με κόσμο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

Προορισμοί των Κυκλάδων, με πρώτη τη Μύκονο (αλλά και Πάρος, Νάξος, Τήνος, Σαντορίνη, Τζιά και Κύθνος), τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το Ναύπλιο, η Μάνη, η Ναύπακτος και η Κρήτη σημείωσαν πληρότητες που ξεπέρασαν το 90% και θύμισαν Δεκαπενταύγουστο, δείχνοντας πως παρά τα τσουχτερά μεταφορικά κόστη, η όρεξη για διακοπές είναι μεγάλη και πως η φετινή τουριστική σεζόν θα πάει πολύ καλά.

Ζήτηση υπήρχε τόσο για ξενοδοχεία, όσο και για κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μεγάλο αγκάθι φυσικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και η τιμή της βενζίνης, ενώ και το κόστος διανυκτέρευσης δεν θυμίζει τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας. Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγιναν σε μεγάλο βαθμό όπως άλλες χρονιές, και δεν ήταν λίγοι και αυτοί που είτε έμειναν τελικά στην πόλη, είτε προτίμησαν τα εξοχικά τους.
Δυνατό καλοκαίρι

Τα επίσημα στοιχεία για το πώς πήγε ο Μάιος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως επιχειρηματίες του τουρισμού λένε πως οι κρατήσεις κινούνται διαρκώς ανοδικά, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τον προγραμματισμό των θέσεων στις πτήσεις του εξωτερικού από τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι πληρότητες τραβούν την ανηφόρα τόσο για τον Ιούνιο, όσο κυρίως για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με τα περισσότερα δημοφιλή νησιά και σε Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο να φαίνεται πως θα είναι fully booked. Όλες οι βασικές δεξαμενές τουριστών καταγράφουν άνοδο, γεγονός που αναμένεται να δώσει ώθηση στα τουριστικά έσοδα. Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία είναι στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την ζήτηση.

Σύμφωνα πάντως με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2022 καταγράφηκαν 1,8 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 2,5 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 25,0%/614 χιλ. αφίξεις.

Μεγάλο στοίχημα η επιμήκυνση της σεζόν

Στη στρατηγική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που ήδη φέρνει αποτελέσματα αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

“Έχω την αίσθηση ότι φέτος, το 2022, το τέλος της σεζόν θα συμπίπτει με το τέλος της χρονιάς”, είπε χαρακτηριστικά, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από τους μεγάλους tour operators είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Der Touristtik και η Apollo -ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία και ο πρώτος στη Σκανδιναβία, αντίστοιχα- κλείνουν ήδη ταξιδιωτικά πακέτα για Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη με προορισμούς τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Ταυτόχρονα, επεκτείνονται μέχρι τις αρχές του χειμώνα οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ για τις οποίες τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα και πλέον δύσκολα μπορούν να βρεθούν για Αύγουστο και Σεπτέμβριο”, σημείωσε.

Πηγή: capital.gr
Της Βίκυς Κουρλιμπίνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ