ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση η παρουσίαση του προγράμματος «ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ - Ένα πρόγραμμα ζωής»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | |
Ίδρυμα Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»
Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου η παρουσίαση του προγράμματος «ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, Ένα πρόγραμμα ζωής» στο Ίδρυμα Μνήμη «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».

Το πρόγραμμα αφορά στην ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και τα άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον πληθυσμό του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Εστιάζει τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, όσο και στη συγκέντρωση και επεξεργασία δεδομένων που θα δώσουν ώθηση στην επιστημονική έρευνα για τα συγκεκριμένα νοσήματα και θα ανοίξουν νέους δρόμους στις πολιτικές υγείας.

Αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος είναι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών Επεισοδίων, το Κέντρο Υγείας Άστρους και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αξιόλογος συντοπίτης μας κ. Κωνσταντίνος Βέμμος Παθολόγος MD, PhD – πρώην Διευθυντής της Μονάδας Οξέων Εγκεφαλικών της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νοσοκομείο Αλεξάνδρα και Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών.
Για το πρόγραμμα μίλησε ο κ. Γιώργος Ντάιος Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών και Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τη σημασία και τη σπουδαιότητα του προγράμματος για τον μόνιμο πληθυσμό της Βόρειας Κυνουρίας τόνισαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κ. Πηγή Περδικάκη και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη η οποία με τον χαιρετισμό της έκλεισε και την εκδήλωση μιλώντας για το πρόγραμμα και γενικότερα για τις δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Επιπλέον στην εκδήλωση παρευρέθηκαν o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός, οι Αντιδήμαρχοι Βόρειας Κυνουρίας, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Κοινοτήτων καθώς και κάτοικοι από τα χωριά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος προσέφερε στην κα Αγγελοπούλου δύο ιστορικά βιβλία και η κα Αγγελοπούλου ανταπέδωσε προσφέροντας αναμνηστικά δώρα από την Επιτροπή Ελλάδα 2021. Επιπλέον προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα τα οποία ήταν ευγενική χορηγία από τους Συλλόγους των Δολιανών.

Κοινός στόχος είναι μια αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων η οποία θα επιφέρει την επιτυχία του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα πρώτη φορά στον Δήμο μας και ως Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας οφείλω και έχω χρέος να ευχαριστήσω εκ μέρους των δημοτών μας όλους τους συντελεστές που συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την κ. Αγγελοπούλου και την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» που είναι αποκλειστική χορηγός του προγράμματος και δίνετε η δυνατότητα στους κατοίκους μας για τη συμμετοχή τους σε ένα τόσο σπουδαίο πρόγραμμα. Τέσσερις σύμμαχοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να μειώσουμε τα εγκεφαλικά και τις καρδιαγγειακές νόσου. Ως Δήμος στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια που θα ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας και θα συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως η πρόληψη σώζει ζωές».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ