ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Έρχεται ισχυρός καύσωνας - Οι πιο δύσκολες ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 μ.μ. | |
Έρχεται ισχυρός καύσωνας
«Κύμα» καύσωνα προ των πυλών, με 40άρια σε ηπειρωτικά και κεντρική Μακεδονία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Ειδικότερα η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι
ιδιαίτερα υψηλές.

Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει:

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας

1. Την Τετάρτη (22-06-2022) τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Πέμπτη (23-06-2022) τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Παρασκευή (24-06-2022) και το Σάββατο (25-06-2022) η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Κυριακή (26-06-2022) προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές

1. Το τριήμερο Τετάρτης - Παρασκευής τους 33 με 35 βαθμούς με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32
βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα
παρουσιάσει άνοδο.

Μίνι καύσωνας με 39άρια Τετάρτη με Πέμπτη 

Δύο διαδοχικά «κύματα» ζέστης προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, με τον πρώτο καύσωνα να κάνει την εμφάνισή του το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης - με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου τοπικά - και το δεύτερο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Από αύριο Τρίτη αρχίζει η άνοδος της θερμοκρασίας με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι θα βιώσουμε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς με το θερμόμετρο να «χτυπά» έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Καύσωνας στην Ελλάδα το επόμενο δεκαήμερο

Τα μοντέλα πρόγνωσης δείχνουν ότι καθημερινά θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας με τη Θεσσαλία να είναι η πρώτη περιοχή που θα δοκιμαστεί από θερμοκρασίες 37 και 38 βαθμών Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα κινηθούν τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός με μια ματιά

-Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά μέχρι τη Δευτέρα

-Τετάρτη και Πέμπτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου. . Η πρώτη κορύφωση Τετάρτη -Πέμπτη με μέγιστες τιμές περί τους 39 βαθμούς και η άλλη την ερχόμενη Δευτέρα & Τρίτη

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση

Ξεκινά το «κύμα» καύσωνα από την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36, ενώ στη Θεσσαλία τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη


Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και στη Θεσσαλία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο κεντρικό - νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό - νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα νότιοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ