ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως» σε δημοτικά σχολεία από τον Ερυθρό Σταυρό Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. | | |
Ερυθρός Σταυρός Άργους
Κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της δράσης Αγωγής Υγείας «Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως», στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Άργους -Μυκηνών.

Η «Υγιεινή της Εμμήνου Ρύσεως» για το μαθητικό πληθυσμό υλοποιήθηκε, σε συνεργασία της ΔΠΕ Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μάρα Ελένης, με τον Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άργους. 

Η παρέμβαση βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό και αφορά τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου γενικής εκπαίδευσης. 
Η μεθοδολογία συνίσταται σε ενημερωτική παρουσίαση με προτζέκτορα, που απαντά στα βασικά ερωτήματα: α) Τι είναι έμμηνος ρύση β) Υγιεινή εμμήνου ρύσεως γ) Τι να θυμάμαι από όλα αυτά; Ακολουθούσε εκπαιδευτικός αναστοχασμός με συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα που οι μαθήτριες τοποθετούσαν στο «Δέντρο των γνώσεων». 

Συνολικά, συμμετείχαν 213 μαθήτριες Ε΄και Στ’ τάξεως από τα 1 ο , 2ο , 3ο , 5ο , 6ο δημοτικά σχολείο Άργους, δημοτικά σχολεία Κιβερίου, Φιχτίου, Ινάχου Νέας Κίου, Σκαφιδακίου, Κουτσοποδίου και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου.
 
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια-Προϊσταμένη του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άργους, κα Μαρία Σταματοπούλου.

...
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ