ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Το θέατρο στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αργολίδας

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.
Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας ήταν ένα από τα είκοσι σχολεία της χώρας που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση που διοργάνωσε το Εθνικό Θέατρο.
Στόχοι του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας, η γνωριμία με το θέατρο ως μορφή τέχνης, η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης, η άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν παρά μόνο με ομαδική δουλειά και συνεργασία. Ομάδα μαθητών μας συμμετείχε σε δράσεις σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου σκηνοθέτη – δραματοποιού Βαγγέλη Κοσμίδη, καλλιτέχνη εμψυχωτή του Εθνικού Θεάτρου με τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος.
Μέσα από ενεργή ομαδοσυνεργατική προσέγγιση, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα διαφορετικά στυλ θεάτρου αλλά κυρίως να εμβαθύνουν στο θέατρο επινόησης και να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές αλλά και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Κατάφεραν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους αλλά και να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση τους απέναντι στους άλλους. Δημιούργησαν πιο στενούς δεσμούς και αναγνώρισαν την σημασία του σεβασμού, της υπομονής και επιμονής στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και σε όλα αυτά που επιθυμούν να πετύχουν. Μπορεί το ταξίδι μας στη θεατρική δημιουργία να τέλειωσε τώρα, αλλά θα μας μείνουν όλες αυτές οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα που βιώσαμε και αποκτήσαμε στη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες σε αυτή τη διαδρομή που όμως ελπίζουμε να μας έκαναν πιο δυνατούς και να τις αξιοποιήσουμε ως ευκαιρίες για νέες θεατρικές δημιουργίες και αναζητήσεις.
Για την πραγματοποίηση τους προγράμματος, ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Εθνικού Θεάτρου, την διεύθυνση του σχολείου μας και το σύλλογο διδασκόντων. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας των Λευκακίων και ιδιαίτερα τον Πατέρα Μιχαήλ που στέκεται δίπλα στο σχολείο μας βοηθώντας με κάθε τρόπο και είχε τη διάθεση για την ευγενική παραχώρηση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου για τις πρόβες της ομάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ