ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ανδριανός στη Βουλή: Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της εναπόθεσης απορριμμάτων σε ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ στην περιοχή Γωνία Ιρίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:48:00 π.μ. |
Ανδριανός στη Βουλή
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα έγγραφα της Τοπικής Κοινότητας Ιρίων και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος εναπόθεσης απορριμμάτων επί ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ ΑΕ στην περιοχή Γωνία Ιρίων πλησίον της παραλίας.


Στο κείμενο της Αναφοράς, ο κ. Ανδριανός τονίζει μεταξύ άλλων τους σοβαρούς περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς κινδύνους, τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και ευρύτερα στην τοπική οικονομία της περιοχής που καθιστούν επιτακτική την άμεση δρομολόγηση σχετικής λύσης.

ΠΡΟΣ: 
- ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ 
- ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ 
- ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ 

ΘΕΜΑ: «Εναπόθεση απορριμμάτων επί ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ ΑΕ στην περιοχή Γωνία Ιρίων πλησίον της παραλίας» 

Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως 1. έγγραφο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιρίων, 2. απόσπασμα των πρακτικών της 15ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ιρίων στις 23/5/2022, καθώς και 3. το με αριθμό πρωτοκόλου 4920/31-3-2022 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφεραιακής Ενότητας Αργολίδας με θέμα το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε χώρο ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ ΑΕ στην περιοχή Γωνία Ιρίων πλησίον της παραλίας, την οποία επισκέπτεται μεγάλος αριθμός λουομένων. 

Δεδομένων των σοβαρών περιβαλλοντικών και υγειονομικών κινδύνων καθώς και των κινδύνων πυρκαγιάς που εγκυμονεί η παρούσα κατάσταση, αλλά και των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό και ευρύτερα στην τοπική οικονομία της περιοχής, σας καλώ να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στα ως άνω έγγραφα ώστε να δρομολογηθεί η κατάλληλη λύση. 

Ο Αναφέρων Βουλευτής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ