ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη στήριξης των παραγωγών βερίκοκων στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. | | | |
Γιάννης Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη στήριξης των παραγωγών βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα που βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω σειράς προβλημάτων.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις περιοχές Αεροδρόμιο, Χούνη, Σταθέικα και Σχινοχώρι, οι παραγωγοί βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα. Φέτος, πέρα από το πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής - ιδίως λόγω των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και των αγροτικών εφοδίων - και των χαμηλών τιμών πώλησης που συχνά δεν καλύπτουν το κόστος, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών που έχει ως συνέπεια μεγάλο μέρος της παραγωγής να πέφτει στο χώμα λόγω της πολύ σύντομης περιόδου συγκομιδής αυτών των φρούτων, αλλά και τις βαριές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς η πρώτη ανθοφορία καταστράφηκε από παγετό και η καρπόδεση έγινε με την όψιμη ανθοφορία με τις σχετικές επιπτώσεις, ενώ ο καύσωνας των τελευταίων ημερών έχει κάνει εγκαύματα στον καρπό.

Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτική η στήριξη των εν λόγω παραγωγών οι οποίοι δίνουν μάχη επιβίωσης σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιους τρόπους θα στηριχθούν οι παραγωγοί βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα που βρίσκονται σήμερα σε δεινή θέση εξαιτίας των ως άνω προβλημάτων».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ