ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Γ.Γκιόλας: Μια μόνο τράπεζα συνεργάζεται με το Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας - Ταλαιπωρούνται οι συναλλασόμενοι στις μεταβιβάσεις οχημάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε χτες 2 Ιουλίου 2022, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γ. Γκιόλας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με χαρακτηριστική ευκολία και αφορά στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας μετά από επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.


Συγκεκριμένα, οι πολίτες που μεταβιβάζουν τα οχήματά τους υποχρεώνονται να «εξυπηρετούνται» από μία μόνο Τράπεζα και μάλιστα θα πρέπει να είναι κάτοχοι κάρτας της. Σε διαφορετική περίπτωση, μπλέκουν σε χρονοβόρα γραφειοκρατία ή πληρώνουν υπέρογκες προμήθειες χάνοντας χρήμα και χρόνο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία στην επιστολή της, το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των πολιτών θα μπορούσε να λυθεί με την τοποθέτηση ενός μηχανήματος POS στο Τμήμα Συγκοινωνιών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς του Γ. Γκιόλα και το κείμενο της επιστολής της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό

Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Να λυθεί άμεσα το θέμα της πληρωμής του παραβόλου μεταβίβασης οχημάτων στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας»


Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 3319/30-5-2022 επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας.

Με την ως άνω επιστολή γίνεται γνωστό ένα σοβαρό αλλά όχι δυσεπίλυτο πρόβλημα που έχει προκύψει στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας, κατά τις μεταβιβάσεις οχημάτων, μότο και επαγγελματικών οχημάτων.

Η πληρωμή του παραβόλου γίνεται μόνο με ένα συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα και μόνο αν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος κάρτας. Αυτό δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή, αναγκαστική συνεργασία με άλλα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία έχουν υπέρογκες χρεώσεις αλλά και φορτώνουν με ταλαιπωρία τους συναλλασσόμενους.

Όπως σαφέστατα αναφέρεται στην επιστολή, το θέμα μπορεί να λυθεί εύκολα με την τοποθέτηση ενός μηχανήματος POS στο Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας.

Είναι πράγματι απορίας άξιον, πως σε εποχή που οι συναλλαγές γίνονται με εξαιρετική ταχύτητα και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται πλέον το πλήθος των εγγράφων και των επισκέψεων σε Υπηρεσίες, να υπάρχουν πολίτες που ταλαιπωρούνται για τους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο της επιστολής.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η από 30/5/2022 επιστολή

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής

Γκιόλας Ιωάννης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΒΕΕ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1930

ΦΙΛΙΑΣ 12, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΗΛ: 27520-27415

Email: oebearg@gmail.com

Ναύπλιο 30/ 05 /2022

Αριθμ Πρωτ: 3319

Προς : Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Κ. Σχοινοχωρίτη

Τμήμα Συγκοινωνιών Αργολίδας

κοινοποίηση : Βουλευτές Ν. Αργολίδας

Θέμα: καταβολή παράβολου

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναδείξουμε ένα πρόβλημα που δημιουργείται στο υπουργείο στο τμήμα συγκοινωνιών Αργολίδας κατά τις μεταβιβάσεις οχημάτων , μότο , επαγγελματικών οχημάτων . Για την μεταβίβαση οχήματος απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου να γίνει σε ένα συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα .Οι συναλλαγές με το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα γίνονται μόνο εφόσον υπάρχει χρεωστική κάρτα του τραπεζικού ιδρύματος, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα ,ταλαιπωρία στους πολίτες και καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις. Αν απευθυνθουμε σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις (προμήθεια ) .Ενώ διανύουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση εδώ έχουμε μια καθυστέρηση η οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ταλαιπωρία και καθυστέρηση στις μεταβιβάσεις . Η λύση είναι πολύ απλή τοποθετώντας ένα pos στο τμήμα συγκοινωνιών Αργολίδας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την διευθέτηση του προβλήματος ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και οι καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις .



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ