ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ανδριανός στη Βουλή: Να στηριχθούν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. |
Ανδριανός στη Βουλή
Σε συνέχεια της σχετικής παρέμβασής του που αφορά τους ελαιοπαραγωγούς, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών και λοιπών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα λόγω των εκτεταμένων ζημιών στην καρπόδεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής Ερώτησής μου που αφορά το εκτεταμένο πρόβλημα που σημειώθηκε φέτος στην Αργολίδα με την καρπόδεση της ελιάς, με την παρούσα Ερώτηση επισημαίνω το εξίσου έντονο πρόβλημα στην καρπόδεση που έπληξε παραγωγούς πορτοκαλιών και λοιπών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Δεδομένων των ήδη δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, καθίσταται επιτακτική η έγκαιρη εκκίνηση των αναγκαίων διαδικασιών για την στήριξη των παραγωγών πορτοκαλιών και λοιπών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Με ποιες ενέργειες θα εκκινήσει εγκαίρως η αναγκαία διαδικασία για την στήριξη των παραγωγών πορτοκαλιών και λοιπών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ