ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Αναβίωσε το έθιμο του κλήδονα σε Ερμιόνη και Κοιλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
Άι Γιάννης
Μια άριστα διοργανωμένη εκδήλωση στην Ερμιόνη το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου που μας θύμισε σε όσους την παρακολούθησαν το ξεχωριστό έθιμο του κλήδονα που δυο χρόνια, λόγω του κορωνοϊού, στερηθήκαμε.
"Ευχαριστούμε τις εκατοντάδες κόσμου που παρακολούθησαν το δρώμενο, τα παιδιά της Ερμιόνης μικρά - μεγάλα, τους εθελοντές, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και όλους όσους συνέβαλαν για αυτό το μαγευτικό αποτέλεσμα. 
Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στο Λύκειο Ελληνίδων Άργους που μας ταξίδεψε με τους χορούς του στην Μικρά Ασία !" τόνισε ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.
Το έθιμο του Αι Γιάννη του Κλήδονα, ο οποίος σχετίζεται με μια λαϊκή μαντική διαδικασία, η οποία λέγεται ότι αποκαλύπτει στις άγαμες κοπέλες την ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου, αναβίωσε και στην Κοιλάδα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''Φράγχθι'' στην Κοιλάδα και οι ακούραστοι εθελοντές του, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας δημιούργησαν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ