ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Δεν έκανε τον κόπο η Υπουργός να περάσει από τα σχολεία του δήμου να θαυμάσει το έργο της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. |
Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου:
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Αργολίδα. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής πέρασε και από το Δήμο Επιδαύρου για το έργο του Ανάβαλου. 

Το συγκεκριμένο έργο “έρχεται” τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια. Μόνο που ξέχασε η Κα. υπουργός και η κουστωδία της να μας πουν πότε θα ολοκληρωθεί το έργο για να έρθει επιτέλους το νερό αλλά και πόσο θα κοστίζει στους αγρότες. 

Στο έργο που είναι σταθερή προεκλογική υπόσχεση όλων των κυβερνήσεων δεν έχουν προβλεφθεί τα δευτερεύοντα δίκτυα για να πάει το νερό στα χωριά του δήμου και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα γίνουν.

Το πιο προκλητικό όμως στην επίσκεψη της υπουργού που αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις εν μέσω πανδημίας και μας είπε να ανοίγουμε τα παράθυρα, έφερε την πανεπιστημιακή αστυνομία, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, δεν ήταν αυτό. 

Δεν έκανε τον κόπο να περάσει από τα σχολεία του δήμου να θαυμάσει το έργο της. Να δει ότι είναι γεμάτα από αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές που μπαίνουν στην περιπέτεια της αναζήτησης νέου σχολείου για του χρόνου, να δει τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που έφθασαν ακόμα και στο να κοπεί το ρεύμα στο Δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Επιδαύρου, να δει ότι σε κανένα σχολείο δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος ούτε καν στο Γυμνάσιο Λυγουριού. 

Δεν αναφέρουμε το υπόλοιπο εγκληματικό κυβερνητικό έργο που έχει τσακίσει μισθούς και δικαιώματα, που έχει υποβαθμίσει το Κέντρο Υγείας και τις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής, που έχει αφήσει στον στρατηγό άνεμο το έργο της πυροπροστασίας και βέβαια τους καταστροφικούς σχεδιασμούς για την μετατροπή του Σαρωνικού σε μία ενιαία ιχθυο-βιομηχανική ζώνη.

Καλούμε το λαό να διεκδικήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία, αναβάθμιση των υποδομών, πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμες προσλήψεις, για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας. Βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας το σύνθημα:

« Σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει»

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου
Μπουρδάκος Ναπολέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ