ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στην καθαριότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. |
Λ.Σ.Ν.
"Ο δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να τους υποδείξει τον τρόπο που θα κάνουν την δουλειά τους.


Όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν δια του εκπροσώπου τους, της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αργολίδας, να εκφράσουν στο Δήμαρχο τα προβλήματά τους αυτός με απαράδεκτο τρόπο και συμπεριφορά το αρνήθηκε και δήλωσε ότι δέχεται αιτήματα από μεμονωμένους εργαζόμενους και μόνο γραπτώς. Είναι προφανές ότι συνδικαλισμός, σωματεία, εργατικά δικαιώματα, είναι άγνωστες λέξεις για το δήμαρχο. Όμως όπως φαίνεται ξέρει να καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης πολύ καλά. Η χρήση του φόβου και των απειλών ως εργαλείων κυριαρχίας έχει αποδώσει πολλές φορές.

Δε θέλει να ακούσει τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου.

Δε θέλει να ακούσει ότι το προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δε θέλει να ακούσει ότι δουλεύουν συνεχώς χωρίς ρεπό και άδειες και μάλιστα υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πάρουν άδεια εδώ και πέντε χρόνια.

Δε θέλει να ακούσει ότι τα απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούν είναι παμπάλαια, ασυντήρητα, σε κακή κατάσταση, δε πλένονται και επομένως άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.

Δε θέλει να ακούσει ότι τα ακριβοπληρωμένα αυτοκίνητα που έχει προμηθευτεί ο δήμος έχουν μείνει ασυντήρητα, είναι χαλασμένα και δε χρησιμοποιούνται.

Δε θέλει να ακούσει ότι το μηχάνημα που πλένει τους κάδους είναι κι αυτό χαλασμένο, με αποτέλεσμα οι κάδοι να μην καθαρίζονται και να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Δε θέλει να ακούσει ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων δεν επαρκούν.

Δε θέλει να ακούσει γιατί προτιμά να μιλά και να λέει αυτά που ο ίδιος θέλει να ακούσει. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είναι σε τραγική κατάσταση γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του την έχουν απαξιώσει εδώ και χρόνια.

Άλλωστε η απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή της, είναι καιρό τώρα στα σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να διεκδικήσουν λύση στα χρόνια και οξυμένα προβλήματά τους. Να μη φοβούνται και να αγωνιστούν για το δίκιο τους συλλογικά. Η Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και θα φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο."



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ