ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Ο Γ. Μαντζούνης συμμετέχει στην συντονιστική επιτροπή για το Διεθνές τουρνουά πάλης "Πέτρος Θέμελης"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. |
Αρχαία Μεσσήνη
Δίνοντας συνέχεια στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, αισιοδοξούμε η παλαίστρα της αρχαίας Μεσσήνης να γίνει σημείο αναφοράς της σύγχρονης πάλης ως χώρος ετήσιας συνάντησης λαών και πολιτισμών, σε ένα διεθνές τουρνουά με την ονομασία ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ, τιμώντας παράλληλα τον άνθρωπο που έφερε στο φως την αρχαία πόλη

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια οι συνεργασίες ωρίμασαν και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο όραμα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και άλλοι φορείς μαζί με τον ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟ έχουμε πλέον δώσει το σήμα εκκίνησης που θα σηματοδοτήσει την διοργάνωση των αγώνων το 2023 και την καθιέρωση του θεσμού.

Το Διεθνές Τουρνουά Πέτρος Θέμελης φιλοδοξεί να συνδέσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, εφόσον οι αγώνες θα ξεκινούν στην αρχαία Μεσσήνη με ένα τελετουργικό δρώμενο στην παλαίστρα, μεταδίδοντας σε όλο τον πλανήτη τη διαχρονική αξία του ανθρώπινου πολιτισμού

Πεποίθησή μας είναι, ότι ο αρχαιολογικός χώρος με την αρτιότερη σωζόμενη αρχαία παλαίστρα, ο οποίος αναδείχθηκε με την ακάματη σκαπάνη του κ. Θέμελη, το αθλητικό και πολιτιστικό μας δυναμικό, και η αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή, αποτελούν την άριστη υποδομή και τους συντελεστές συνεργασίας για την επιτυχία του οράματος και καθιέρωση του θεσμού.

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του τόπου μας παγκοσμίως, μέσω του αθλήματος της πάλης, άρρηκτα συνδεδεμένου με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, θα συμβάλλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Για το σκοπό αυτό συστάθηκε οργανωτική επιτροπή , όπου θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2022 και αποτελείται από :

Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής ,για το διεθνές τουρνουά πάλης "ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ"

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος . Αθανασόπουλος
και ο αντιδήμαρχος αθλητισμου κ. Μπάμπης Μακρής

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλαματας
κος Παναγιώτης Βασιλόπουλος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου
κ. Ιωάννης Μαντζούνης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ
Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π. κ.Β. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
και τον διεθνή διαιτητή κ. Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Α.Σ.Μ. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ

Ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλος της Ε.Ε, Γιώργος Κόκκινος
και ο πρώην πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος

Η σύγχρονη αναβίωση του αρχαίου πολιτισμού μας, μέσω του αθλητισμού και της πάλης, τιμώντας συνάμα των ευεργέτη του τόπου μας Π. Θέμελη, ξεκινά..

Ευχόμαστε καλή επιτυχία

Με εκτίμηση η πρόεδρος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ