ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη η λήξη των μαθημάτων της Τουριστικής Σχολής Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | | |
ΙΕΚ Πελοποννήσου
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου οι μαθητές οι μαθήτριες και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και η Διεύθυνση της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/σου γιόρτασαν παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη τα 10 χρόνια φιλοξενίας στην πόλη του Άργους και παράλληλα την λήξη μαθημάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2021 2022.
Μετά από 2 χρόνια που ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της καθιερωμένης αυτής εκδήλωσης λόγω κορωνοϊού επανέρχεται η Δ/νση της σχολής ώστε να γιορτασθεί με βραβεύσεις τόσο η αποφοίτηση αλλά και η επετειακή διάσταση των 10 χρόνων στην φιλόξενη πόλη του Άργους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός,  ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Τζαβέλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, η πρώην Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Σόνια Ταντάρου Κρίγγου και φυσικά  οι μαθητές-τριες και οι συγγενείς τους, όλο το προσωπικό της σχολής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ Τουρισμού.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τις δημιουργίες των μαθητών σε μπουφέ με έδεσμα ,γλυκό και ποτό.
Επίσης  πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και επίσκεψη στους χώρους του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τους χώρους μαθημάτων αλλά και τις σημαντικές εσωτερικές του κτηρίου οροφογραφίες και διακόσμους.
Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Αργους από το καλοκαίρι του 2012 και έχει αναπτύξει 10 τμήματα με τις παρακάτω 3 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 160 μαθητές -τριες κατ έτος:
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & επιχειρήσεων Φιλοξενίας
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας
• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τουριστικό Πρακτορείο)
Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ