ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου: «Σύρθηκε σε υπογραφή της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη…»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | |
ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου
Σύρθηκε σε υπογραφή μετά την θετική γνωμοδότηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για την κήρυξη ως υποχρεωτικής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτιστικό κλάδο που διατύπωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Κατόπιν αυτού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε υποχρεωτικά την σχετική Υπουργική Απόφαση, με αποτέλεσμα οι όροι της ΣΣΕ (μισθολογικοί και άλλοι) να ισχύουν για το σύνολο των εργαζόμενων και εργοδοτών στον κλάδο.

Δεδομένου ότι υψηλή παραβατικότητα παρατηρείται στον κλάδο που αποτυπώνεται στις εκθέσεις της Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στην κρισιμότητά του για τον τουρισμό και την οικονομία, μετά από μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης, υπογράφηκε τελικά η Σύμβαση.

Η σύμβαση έχει διάρκεια ισχύος από 22-02-2021 έως 22-02-2023. Αφορά μεταξύ άλλων τους εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα, catering, ψητοπωλεία, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, «φαστ-φουντ», κ.ά. με ειδικότητες όπως μάγειρα, σερβιτόρου, διανομέα, τραπεζοκόμου κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί και οι λοιπές ρυθμίσεις που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση ισχύουν πλέον υποχρεωτικά για το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου, ακόμη και αυτών που δεν είχαν υπογράψει τη σχετική Σύμβαση.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για την κήρυξη ως υποχρεωτικής της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό με μεγάλη καθυστέρηση και μετά το αδιέξοδο που παρατηρήθηκε στην εύρεση υπαλλήλων στον ξενοδοχοϋπαλληλικό και επισιτιστικό κλάδο καταμεσής της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Γεγονός που οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα στην έναρξη αλλά και στην ομαλή λειτουργία όλων των επιχειρήσεων του κλάδου και κατά συνέπεια στην παροχή υπηρεσιών, μειώνοντας την αξιοπιστία μας ως χώρα.

Η κυβέρνηση των Αρίστων βαθμολογήθηκε και πήρε και εδώ μηδέν !

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…



Θεματική Τμήματος Τουρισμού

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ