ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας Αρκαδίας: Πυροφυλάκια δεν λειτουργούν - Απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους εκπομπής των περιπολικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. |
Απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους εκπομπής των περιπολικών
Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο στην έγκαιρη επέμβαση σε μία πυρκαγιά είναι αναμφισβήτητα τα πυροφυλάκια δηλ οι πυροφυλάκες. 

Έως το 2011 όλα τα πυροφυλάκια επανδρώνονταν κανονικά, τουλάχιστον για 10 ώρες καθημερινά υπήρχε πυροφυλακας υπερυψωμένο στέγαστρο , κυάλια, κτλ.

Από το 2012 αφού αρκετοί πυροφυλάκες έγιναν πενταετείς πυροσβέστες σιγά-σιγά τα πυροφυλάκια άρχισαν να εγκαταλείπονται και να μην λειτουργούν. 

Φτάνοντας τώρα στο 2022 δέκα χρόνια μετά αρκετά από αυτά τα πυροφυλάκια πρώτον να μην λειτουργούν καθόλου, αλλά να μην επανδρώνονται καθημερινά , αλλά να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.
 
Αυτά αναρωτιόμαστε σαν σωματείο δεν τα βλέπουν οι υπεύθυνοι; 

Οσο για τους χώρους εκπομπής των περιπολικών πανελλαδικά εδώ και χρόνια τα μισά περιπολικά οι χώροι που σταθμεύουν είναι ακατάλληλοι δίπλα σε κεντρικούς δρόμους χωρίς συνθήκες υγιεινής, μέσα στο λιοπύρι χωρίς να υπάρχει σκιά πουθενά και το κυριότερο σε 15ωρη βάση. 

Μπορεί έτσι ένας άνθρωπος, ένας πυροσβέστης να προσφέρει τα μέγιστα όταν είναι 15 ώρες εκτεθειμένος στους 42 βαθμούς θερμοκρασία; Και να είναι εκτεθειμένος γιατί βρίσκεται σε κατάσβεση πυρκαγιάς οκ ,να το καταλάβουμε. Εδώ μιλάμε περιπολικό με το ίδιο πλήρωμα 10 ώρες στον ήλιο χωρίς λόγο και χωρίς συμβάν.

Σαν σωματείο επιφυλασσόμαστε για όποια νόμιμη ενέργεια

Σωματείο πυροσβεστών Αργολίδας Αρκαδίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ