ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Κύριε Δήμαρχε έχετε δίκιο, αλλά …

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Εμμανουήλ
Ο δήμαρχος Επιδαύρου σε πρόσφατη ανάρτηση του εκφράζει δικαιολογημένα παράπονα από την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στη ….δεξαμενή του Αναβάλου που έχει κατασκευαστεί στον Άγιο Δημήτριο. [ Αλήθεια προς τι αυτή η επίσκεψη ] . Επειδή όμως πολλές φορές μέσα στο επικοινωνιακό κρεσεντο που επιδίδεται ώστε να καλύψει κάποια κενά ή και να προβάλει θέσεις και έργα ερεθίζει το IQ των αναγνωστών ακόμη και αυτών των ΄΄ φίλων ΄΄ στο fb , θα ήθελα να κάνω κάποιες διαπιστώσεις , καλοπροαίρετα και με απόλυτο σεβασμό .


Είναι πραγματικά ιδιαίτερη τιμή για τη μικρή μας κοινωνία η παρουσία ενός τέτοιου εκπαιδευτικού , ενός ανθρώπου που έκανε γνωστό το μικρό χωριό μας σε όλο το κόσμο . Οι διακρίσεις συνεχής . Κι όμως η Δημοτική Αρχή δεν προέβη σε καμία έμπρακτη κίνηση για να τιμήσει , να βραβεύσει τον εν λόγω εκπαιδευτικό και συνολικά τη σχολική κοινότητα του χωριού μας [ μαθητές , γονείς , σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ] Να διοργανώσει δηλαδή μια ιδιαίτερη , μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν αυτού του ανθρώπου που φαντάζει λαχείο , στα χέρια της Τοπικής κοινωνίας . Λυπάμαι αλλά ….κροκοδείλια τα δάκρυα .

Τέλος αφού ευχηθώ σε όλους , μαθητές ,γονείς , εκπαιδευτικούς , καλό καλοκαίρι θα ήθελα να αφιερώσω στον Κο Γαλανη , εκπαιδευτικό του σχολείου μας, μερικους στίχους του Κωστή Παλαμά , και να του ευχηθώ καλή πορεία , να έχει υγεία και να συνεχίσει να προσφέρει απλόχερα γνώση και πολιτισμό.

Σμίλεψε πάλι δάσκαλε ψυχές . Κι ότι σ΄απόμεινε ακόμη στη ζωή σου Μην τ΄αρνηθεις. Θυσίασε το ως τη στερνή πνοή σου.

Χτις΄το παλάτι δάσκαλε σοφέ . Κι αν λίγη δύναμη μες στο κορμί σου μένει . Μην κουρασθείς. Ειν΄η ψυχή σου ατσαλωμένη.

Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθιά , ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει . Σκάψε βαθιά . Τι κι αν πολλοί σ΄εχουνε λησμονήσει ;

Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στη πλάτη , Υπομονή . Χτίζε σοφέ της κοινωνίας το παλάτι …..

Γιάννης Εμμανουήλ
Κάτοικος Αγίου Δημητρίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ