ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

"Χίλια καλώς εσμίξαμε": Μεγάλο Κρητικό Αντάμωμα στο Ναύπλιο από την Ένωση Κρητών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:20:00 μ.μ. | |
"Χίλια καλώς εσμίξαμε"
Ο Σύλλογος Κρητών  Αργολίδας «Ο Μίνωας» διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων - ΔΟΠΠΑΤ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, Κρητικό Αντάμωμα με τίτλο: "Χίλια καλώς εσμίξαμε".

Χορευτές-χορεύτριες και οι Κρήτες μουσικοί, θα κατευθυνθούν μέσα από ιστορικούς δρόμους του Ναυπλίου και μέσα από κανταδόρικη κρητική ατμόσφαιρα στην Πλατεία Δημαρχείου όπου θα στηθεί μεγάλο κρητικό γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 21:00 στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) στο Ναύπλιο, με ζωντανή κρητική μουσική.

Συμμετέχει το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού. 

Τι αναφέρει ο Δήμος Ναυπλιέων για την εκδήλωση:
Έβγα γοργόνα στο γιαλό και ‘γω στον Ψηλορείτη,
και ‘σεις νεραΐδες εις τον χορό να ξεφαντώσει η Κρήτη!

Η Κρήτη δεν είναι μόνο ένα πολύ όμορφο νησί, Γη - ουρανός και θάλασσα… Η Κρήτη είναι οι άνθρωποι της, είναι ο πολιτισμός της, είναι η μουσική της, το τραγούδι και ο χορός της που την κάνουν μοναδική! Όταν οι Κρητικοί χορεύουν δείχνουν ποιοι είναι, εκφράζονται, επικοινωνούν και δηλώνουν δημόσια τι σημαίνει να είσαι Κρητικός!

Ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας», συνδιοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου Κρητικό Αντάμωμα στο Ναύπλιο.

Πολιτιστικά Κρητικά Σωματεία από το Λεκανοπέδιο Αττικής θα μας ταξιδέψουν στην πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης και θα αναβιώσουν νοσταλγικές μνήμες του χθες στα στενά της πόλης μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στις 9 το βράδυ.

Η εκκίνηση θα γίνει με Κρητική Καντάδα στις 20:30μ.μ., από το 1ο Δημοτικό σχολείο, όπου οι συμμετέχοντες με τις περήφανες παραδοσιακές φορεσιές θα διασχίσουν τους δρόμους του Ναυπλίου, τραγουδώντας σκοπούς της ακριβής Κρητικής παράδοσης, ενώ στη συνέχεια, θα καταλήξουν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο) για να ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά με άρωμα Κρήτης.

Το Κρητικό Αντάμωμα χορού και καντάδας θα υπογραμμίσει το μήνυμα ότι μονιασμένη η Κρήτη προχωράει μπροστά, με τη μια γενιά να παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη συνεχίζοντας τον περήφανο δρόμο των Μινωϊτών και των Κουρητών.

Συμμετέχει: Εργαστήρι Ελληνικού Χορού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ