ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Δυο ιστιοφόρα προσάραξαν στα αβαθή σε Αίγινα και Πόρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. | | | |
Λιμενικό Σώμα
Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ''POLLUX'' σημαίας Αυστρίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμάνι της Αίγινας.


Στην περιοχή έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE''με επιβαίνοντα στέλεχος της  Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος είχε επικαθήσει σε αμμώδες σημείο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ''POLLUX'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE'' και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ιστιοφόρου σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.


Επίσης η Λιμενική Αρχή Πόρου ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος, για προσάραξη του ιοστιοφόρου σκάφους ''SONATE'' σημαίας Γαλλίας σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας “ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ” νότια της εισόδου του διαύλου του Πόρου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν οι Ε/Γ-λάντζες “ΛΙΑΚΟΣ” και “ΤΖΟΝΝΑΚΗΣ”, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο είχε επακουμβήσει σε αμμώδη βυθό, με τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, το ''SONATE'', με τη συνδρομή των ανωτέρω Ε/Γ-λαντζών, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ