ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ερμιονίδα: Το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα σε Πόρτο Χέλι και Φούρνους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:34:00 μ.μ. | | | |
Ερμιονίδα
Το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την αναβίωση του Εθίμου του Κλήδονα στο Πορτοχέλι και τους Φούρνους στην Ερμιονίδα. 

Στο Πορτοχέλι αναβιώνει κάθε χρόνο το έθιμο του “Αγ. Γιάννη του Κλήδονα”. 

Μια από τις γιορτές του Ορθόδοξου εορτολόγιου που γιορτάζει με ιδιαίτερη χαρά η τοπική κοινωνία του Πόρτο-Χελιού είναι και η γιορτή που αναφέρεται στη Γέννηση του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου . 

Ο Κλήδονας είναι λαϊκό έθιμο που επιβιώνει από την αρχαιότητα και τελείται στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου. 

Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πορτοχελίου “Φάρος”. Χορεύει το Χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας.

Στην Κοινότητα Φούρνων η τοπική χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Φούρνων παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς γύρω από τις φωτιές του Αγ. Γιάννη του Κλήδονα.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας – Αλληλεγγύης – Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας και την σημαντική βοήθεια εθελοντών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ