ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Γ. Γκιόλας: H κοροϊδία της Ν.Δ. στην αντεγκληματική της πολίτικη αποκαλύπτεται…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. |
Γ. Γκιόλας
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας παρέστη στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων κατά την παρουσίαση των θέσεων του Γεν. Γραμματέα της Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Παπαθανασίου.

Μετά την τοποθέτηση των θέσεων του Γ.Γ. οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γκιόλας, Σπ. Λάππας και Κ. Μάρκου προέβησαν στις δικές τους τοποθετήσεις και υπέβαλαν ερωτήσεις στον Γενικό Γραμματέα.

Η κοινή διαπίστωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν ότι:

Τα ψέματα σιγά-σιγά τελειώνουν για την «κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ένα από τα πολλά ήταν και η εξαγγελία της μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, που θα γινόταν εντός του 2022. Μόνο που, όπως προέκυψε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού της Βουλής (9.6.2022), αυτό δεν θα γίνει πριν το 2028, το νωρίτερο! Επιπλέον, το έργο – όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος γ.γ. (Κ.Παπαθανασίου), θα κοστίσει το λιγότερο 130-140 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Φαίνεται, τελικά, ότι το μόνο που ήταν γρήγορο και φθηνό ήταν το κυβερνητικό «σόου μπουλντόζας» που είχε στήσει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα η κυβέρνηση στον πελατειακό της οίστρο σκέφτεται παντού φυλακές, τώρα και στο Αγρίνιο… Λεφτά υπάρχουν, φαίνεται! Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα των άδειων Αγροτικών φυλακών αλλά και των «προβληματικών» απευθείας αναθέσεων. Ο κ. Κ. Παπαθανασίου αναγνώρισε το πρώτο πρόβλημα ενώ για το δεύτερο θέμα επικαλέστηκε έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Προέκυψε, ωστόσο, ότι στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υπηρετούν σήμερα 170-180 υπάλληλοι, μετά τη δημιουργία του «Υπερυπουργείου φυλακών» που κατασκεύασε η κυβέρνηση με σκοπό την εξυπηρέτηση των ημετέρων. Τέλος επισημάνθηκε η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου αλλά και η κυβερνητική εμμονή στο (ξεπερασμένο) δόγμα «νόμος και τάξη» που δε συμβάλλει στην επανένταξη των αποφυλακισμένων και την ασφάλεια των πολιτών

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή στο βίντεο που ακολουθεί:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ