ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Το Ναύπλιο θα γνωρίσει το «Latin Noir και το αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ιβηρική Αμερική»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 μ.μ. | | |
Εκδήλωση
«Latin Noir και το αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ιβηρική Αμερική» είναι το θέμα συζήτησης που πλαισιώνεται με προβολή ντοκιμαντέρ στο θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο στις 18 Ιουνίου από τις
7:00 μμ - 9:00 μμ  με τον Ανδρέα Αποστολίδη, τον Λεονάρντο Παδούρα, τον Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και τον Χοσέ Κάρλος Σομόθα.

Ο Ανδρέας Αποστολίδης, διακεκριμένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων είναι και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Latin Noir», που φέρνει στον κινηματογράφο τις φωνές πέντε διάσημων συγγραφέων του είδους από την Λατινική Αμερική, των: Λεονάρντο Παδούρα (Κούβα), Κλαούντια Πινιέιρο (Αργεντινή), Σαντιάγο Ρονκαλιόλο (Περού), Λουίς Σεπούλβεδα (Χιλή) και Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ (Μεξικό). Εκείνοι μας αποκαλύπτουν πώς το λατινοαμερικάνικο αστυνομικό μυθιστόρημα αντανακλά την ιστορία όλης της ηπείρου. Σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί το Κρατικό ή Αντι-Κρατικό έγκλημα, αναπόφευκτα το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι και πολιτικό.

Μετά από την προβολή θα γίνει συζήτηση ανάμεσα στον συγγραφέα και σκηνοθέτη της ταινίας Ανδρέα Αποστολίδη και τους συγγραφείς Λεονάρδο Παδούρα, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και Χοσέ Κάρλος Σομόθα για το αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ιβηροαμερική. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (τμήμα Ναυπλίου), του Δήμου Ναυπλιέων, της Αcción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, του Cinedoc και της εταιρίας παραγωγής Anemon. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Αργεντινής, της Κούβας, του Μεξικού και του Περού, τους εκδοτικούς οίκους Άγρα, Όπερα, Carnívora και τις Εκδόσεις Πατάκη και Καστανιώτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ