ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Νέο Ολοήμερο: Επέκταση ωραρίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά έως τις 17:30 από Σεπτέμβριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:56:00 μ.μ. |
Νέο Ολοήμερο
Στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση» η υπουργός Παιδείας ανακοινώσε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και τον εμπλουτισμό του προγράμματος των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. 

Αρχικά, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα. 

Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και άλλες θεματικές που αρέσουν στα παιδιά μας. Σκοπός μας είναι οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες μετά το σχολείο να είναι ελεύθεροι και να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς κριτήρια. Η στόχευσή μας είναι διττή:

▪ αφενός η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης

▪ αφετέρου, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, να συνδράμουμε την οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενους γονείς, που αγωνίζονται καθημερινά, στο 24ωρό τους

Οι αλλαγές που προωθούμε επιδιώκουμε να επιφέρουν πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλους. Η εκπαίδευση στο ολοήμερο θα είναι πιο ποιοτική, εφόσον το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις. Προσπαθούμε έτσι να φέρουμε πιο κοντά το ωράριο του σχολείου στο ωράριο των εργαζόμενων γονέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ