ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Α. Πουλάς από την 25η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου: Η τοπική κοινωνία μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:58:00 μ.μ. | |
Α. Πουλάς
Στα εγκαίνια της 25ης Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου παρευρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς όπου απηύθυνε  χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Φίλες και φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εγκαινιάσουμε την 25η ‘Έκθεση Αγροτουρισμού. Μια Έκθεση που πλέον έχει γίνει θεσμός και η φήμη της έχει φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Η Επίδαυρος λοιπόν εκτός από σημαντικός πολιτιστικός προορισμός αποκτά και ένα δεύτερο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που είναι ο αγροτουρισμός.
Ο αγροτουρισμός αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και γνωρίζει μεγάλη άνθιση σε χώρες του εξωτερικού.
Α. Πουλάς
Η τοπική κοινωνία μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη από την ανάπτυξη του αγροτουρισμού όπως την διατήρηση του τοπικού πληθυσμού και των νέων ανθρώπων στην περιοχή , την ενίσχυση της αγροτικής ζωής και παραγωγής την ενδυνάμωση του οικονομικού εισοδήματος των ντόπιων, την αποτροπή της ερήμωσης των ορεινών αλλά και των μειονεκτικών περιοχών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Όμως μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση, δύο χρόνια πανδημίας και ενόψει μίας ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης είναι πιο αναγκαία από ποτέ η εκπόνηση στρατηγικών για την προώθηση τοπικών προϊόντων ποιότητας με προστιθέμενη αξία.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετέχουν και βοηθούν στην διοργάνωση της Έκθεσης και σας εύχομαι καλή επιτυχία.»







ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ