ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Άνοιξε τις πύλες του το 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 μ.μ. | |
κλασική μουσική
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου στον αίθριο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου, μπαίνοντας στην δεύτερη τριακονταετία της ζωής του, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του, και υπόσχεται μια σειρά από θαυμάσιες εκδηλώσεις μέχρι τις 16 Ιουλίου.
Φτάνοντας στην 31η χρονιά του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, καλωσόρισαν στο 31ο Φεστιβάλ τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα. Στην εκδηλωση παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοπινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, ο επίτιμος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Απόστολος Μπότσος, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Θεοδόσης Σπαντιδέας,η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη κα.
Το 31ο  Φεστιβάλ Ναυπλίου  παρουσιάζει ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, το Παλαμήδι, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, την Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και το Φουγάρο.
Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε από το γυναικείο Κουαρτέτο Selini προερχόμενο από τη Ρωσία/Νορβηγία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Οι τέσσερις μουσικοί συναντήθηκαν στη Βιέννη, όπου σχημάτισαν το Κουαρτέτο Selini το 2017. 
Έκτοτε, χάρη στη αγάπη  τους για τη μουσική, σε συνδυασμό με τον δυνατό ήχο και το ευρύ φάσμα συναισθημάτων τους, έχουν κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία.
Το 2019 το σύνολο έγινε δεκτό στην ECMA – European Chamber Music Academy, όπου εποπτεύεται από μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς της μουσικής δωματίου στον κόσμο και δίνεται η ευκαιρία να εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ στην Ευρώπη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ