ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Ναύπλιο: Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
ΦΟΥΓΑΡΟ!
Το ΦΟΥΓΑΡΟ, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο των Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022.

Κάθε Πέμπτη, από 30/6 έως και 1/9/2022 από τις 7.30 έως 9 μμ Η ΜΙΚΡΗ ΒΙΒΛIΟΘΗΚΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους! Σε συνεργασία με τις εθελόντριες εκπαιδευτικούς της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ θα προσφέρουμε απολαυστικές δημιουργικές δράσεις σε παιδιά 5-12 ετών.

Σκοπός της Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι να μετατραπούν οι βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2022gr.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ

Πέμπτη 30/6 ώρα 7.30μμ : ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με την εθελόντρια Δέσποινα Φλεβάρη.

Τα παιδιά παίζουν με λέξεις, πειραματίζονται με την ομοιοκαταληξία, γράφουν τα δικά τους ποιήματα και δημιουργούν όλοι μαζί μια ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από τη φύση.

Πέμπτη 7/7 ώρα 7.30μμ :
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ με τις εθελόντριες Μίρκα Καχριμάνη & Σοφία Ασλανίδου.

Τα παιδιά εστιάζουν στην αξία της κατοικίας και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουν διαφορετικά είδη σπιτιών και φτιάχνουν τη γειτονιά τους, την πόλη ή το χωριό τους ή τη δική τους φανταστική πολιτεία.

Πέμπτη 14/7 ώρα 7.30μμ :
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΑΖΙ με την εθελόντρια Σοφία Μιχαλοπούλου.

Τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού χτίζουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά και καλλιεργούν το σεβασμό προς τους άλλους.

Πέμπτη 21/7 ώρα 7.30μμ : ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με την εθελόντρια Γεωργία Μήκου.

Τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες της τεχνολογίας, της επιστήμης και της μηχανικής (STEM) και πειραματίζονται με την παρασκευή γλυκισμάτων στη φύση δημιουργώντας έναν αυτοσχέδιο ηλιακό φούρνο.

Πέμπτη 28/7 ώρα 7.30μμ : ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με τις εθελόντριες Κατερίνα Δήμα & Ελπίδα Στράτου.
Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές χαράσσοντας πορείες πάνω σε χάρτες.

ελεύθερη συμμετοχή - με κράτηση θέσης
info 2752047380 | 6941601388 | mkonstantopoulou@anthosfougaro.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ