ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Αργολίδα: Εκδήλωση για την παρουσία ιοειδών στα εσπεριδοειδή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. | | |
Πορτοκάλια
«Η Καινοτομία, ως εργαλείο αντιμετώπισης των ιολογικών ασθενειών στα εσπεριδοειδή» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο Ναύπλιο.

Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Αμαλία» και θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα, η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για την παρουσία ιοειδών στα εσπεριδοειδή της Αργολίδας, η οποία διενεργήθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Π.Ε Αργολίδας.

Η διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης γίνεται στο πλαίσιο των στόχων του έργου ΕΣΠΕΡασπίς, το οποίο έχει ενταχθεί στον β΄ κύκλο της δράσης «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020) που συγχρηματοδοτεί το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Κεντρικός στόχος του εν λόγω έργου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εσπεριδοκαλλιέργειας ως νέα εθνική στρατηγική για την καλλιέργεια και τις γεωργικές πρακτικές.

Στην εκδήλωση -την οποία μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε καλλιεργητής εσπεριδοειδών, φυτωριούχος, συνεταιριστής αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για το θέμα αυτό- θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων:
Η κατάσταση της εσπεριδοκαλλιέργειας στην περιοχή της Αργολίδας (προβλήματα και μέλλον)
Το έργο ΕΣΠΕΡασπίς και οι στόχοι του

Τα αποτελέσματα επισκοπήσεων για την παρουσία ιοειδών στην Αργολίδα, τα είδη των αφίδων στην Κρήτη, τα μοντέλα παρακολούθησής τους και της αξιολόγησης εμπορικών σκευασμάτων στη θρέψη εσπεριδοειδών

Σκευάσματα εξειδικευμένης θρέψης εσπεριδοειδών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ