ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου από την εκδήλωση στο Κολιάκι για Κύπρο: Δεν ξεχνώ. Δεν ξεχνάμε…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. | | |
Σόνια Τάνταρου Κρίγγου στην εκδήλωση στο Κολιάκι για Κύπρο
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το δήμο Επιδαύρου με θέμα: «Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και οι συνέπειες». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η π. Πρόεδρος του ΚΕΘΙ και πολιτευτής Αργολίδας ΝΔ Σόνια Τάνταρου Κρίγγου η οποία έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:


«Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο.

48 χρόνια η Μεγαλόνησος είναι πληγωμένη και μαζί της όλος ο ελληνισμός. Τα συναισθήματα, κάθε φορά που σκέφτεσαι τα γεγονότα, είναι θλίψη, πόνος αλλά και οργή και με δυσκολία κρατάς τα δάκρυα σου όταν την επισκέπτεσαι. Γροθιά στο στομάχι η τουρκική σημαία που αντικρύζεις κοιτώντας προς τον Πενταδάκτυλο και η διαχωριστική γραμμή στη Λήδρας. 48 χρονια μετά και η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να προκαλεί ….. Όλος ο ελληνισμός είναι ενωμένος και σε εγρήγορση.

Δεν ξεχνώ. Δεν ξεχνάμε….

Δεν ξεχνάμε και τους ήρωες όπως ο Ευάγγελος Τσάκωνας που επέβαινε το 1974 στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Νοράτλας «Νίκη 4» και κατέπεσε στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, το βράδυ της 21ης προς τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974. Πετώντας χαμηλά μαζί με άλλα 15 αεροσκάφη τύπου Νοράτλας, το «Νίκη 4» είχε απογειωθεί από τη Σούδα ,όπου με φώτα σβηστά σε μια επικίνδυνη αποστολή, καταρρίφθηκε στη Λευκωσία από φίλια πυρά καθώς τα αεροπλάνα εξελήφθησαν λανθασμένα για τουρκικά. Το αεροσκάφος τους και οι σοροί τους θάφτηκαν πρόχειρα και πολλά χρόνια αργότερα οι οικογένειές τους στην Ελλάδα παρέλαβαν τους νεκρούς τους. Από το 2016 ο Ευάγγελος Τσάκωνας επέστρεψε στη γη που τον γέννησε το Κολιάκι Αργολίδας , όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του.

Δεν ξεχνάμε και τον Κωνσταντίνο Μπροδήμα από τα Δίδυμα που και αυτός έπεσε μαχόμενος στα αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου και αναπαύεται στα πάτρια εδάφη από το 2017.

Δεν ξεχνώ. Δεν ξεχνάμε …»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ