ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Δ. Κωστούρος στη Ναυτεμπορική: Επιδιώκουμε ο τόπος μας να γίνει ένα σταυροδρόμι πολιτισμού και τουρισμού όλες τις εποχές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. | |
Δ. Κωστούρος
Το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, κλείνει 31 χρόνια παρουσίας και παραμένει πιστό και φέτος στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό.


Ένα πανόραμα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας στα ομορφότερα σημεία της μαγευτικής πόλης –με ελεύθερη είσοδο, έχει ήδη ξεκινήσει, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη, και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ι. Κωστούρος, μίλησε στη Ναυτεμπορική:

Πώς θα συστήνατε, σε κάποιον, με λίγα λόγια το Φεστιβάλ;

«Το Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι ένα μουσικό γεγονός με διεθνή αναγνωρισιμότητα, που έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου Φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Στη διάρκεια της τριακονταετούς παρουσίας του στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα αλλά και πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου. Οι συναυλίες του έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, με σταθερούς φίλους που δίνουν το “παρών” κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ».

31 χρόνια παρουσίας, συμπληρώνονται φέτος. Μέσα από ποια χαρακτηριστικά, το Φεστιβάλ αντέχει στον χρόνο;

«Το Μουσικό Φεστιβάλ του Ναυπλίου το οποίο μπαίνει αισίως στην δεύτερη τριακονταετία ζωής του πιστό στο ετήσιο ραντεβού του -από τις 8 Ιουλίου και μέχρι τις 16 Ιουλίου, έρχεται για να χαρίσει για άλλη μια χρονιά αξέχαστες μουσικές στιγμές. Αποτελεί έναν θεσμό για την πόλη μας, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ναυπλίου. Η επιτυχία του βασίστηκε στην επιμονή, την υπομονή και την αγάπη όλων εκείνων που το πίστεψαν, το εξέλιξαν και οικοδόμησαν χρόνο με τον χρόνο μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό».

Θα μας δώσετε ένα στίγμα του φετινού προγράμματος;

«Ο στόχος της φετινής χρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Ναυπλίου. Σε αυτή την κατεύθυνση, με την πολύτιμη συνδρομή του καλλιτεχνικού μας διευθυντή Γιάννη Βακαρέλη ετοιμάσαμε [...] μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού, την αναπαράσταση της Δίκης του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Συντάγματος. […] αναπαράσταση της ιστορικής Δίκης, με μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, δικαστές, προσωπικότητες της εποχής, ξαναζωντανεύοντας εκείνη την ταραγμένη περίοδο της Ιστορίας μας. Παράλληλα, σε αυτό το μουσικό ταξίδι των 10 ημερών προσμένουμε να συναντηθούμε, και αυτή τη φορά, με σημαντικούς καλλιτέχνες, να χαρούμε τη δουλειά τους, να περάσουμε όμορφα και αξέχαστα βράδια και να παρακολουθήσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης: στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Παλαμήδι, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, την πλατεία Ευαγγελίστριας, την Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και το Φουγάρο».

Είναι κάτι που σας δυσκόλεψε, στη διοργάνωση αυτού του καλοκαιριού;

«Μια πανδημία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά σε ένα μουσικό Φεστιβάλ που παραμένει διαχρονικό και αναλλοίωτο στον χρόνο. Ως Δήμος Ναυπλιέων, όμως, θα λάβουμε μέτρα ασφάλειας με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κοινό και καλλιτέχνες, ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα στη προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, λόγω της τεράστιας πολιτιστικής αξίας του, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία της πόλης, δεν επηρεάστηκε και δεν αλλοίωσε τη φυσιογνωμία του στην πορεία του μέσα στον χρόνο, γιατί το μήνυμα που εκπέμπει είναι τόσο ισχυρό και ελπιδοφόρο που δίνει στην πόλη του Ναυπλίου -την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, την αίγλη και το κύρος που της αρμόζει».

Να κλείσουμε με μια επιθυμία, ένα όραμά σας για τον τόπο σας;

«Ως Δημοτική Αρχή, επιδιώκουμε έναν Δήμο που να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη· καθαρό, λειτουργικό, με περισσότερο πράσινο, με περισσότερους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. 

Με ένα σχέδιο ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας προσφέρονται, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας, στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, στη βελτίωση των υποδομών, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης και της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το όραμά μας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, πολιτιστική ταυτότητα και ιστορία. 

 Επιδιώκουμε ο τόπος μας να γίνει ένα σταυροδρόμι πολιτισμού και τουρισμού όλες τις εποχές, με πολλές επιλογές και εναλλακτικές για να μπορεί ο επισκέπτης μας να συνδυάζει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Σας περιμένουμε με την ευκαιρία του Φεστιβάλ στο Ναύπλιο, να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μουσική πανδαισία και τις εκδηλώσεις που έχουμε ετοιμάσει, ώστε να γνωρίσετε από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας και τη φιλοξενία των ανθρώπων του».

Πηγή: naftemporiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ