ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Αργολίδα: Προς δημοπράτηση το έργο αντικατάστασης της γέφυρας του Ερασίνου στη Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. | | | |
Γεφύρι
Με οδηγία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προς την Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης προωθούνται άμεσα οι διαδικασίες προς δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων, τα οποία είναι ώριμα μελετητικά.

Συγκεκριμένα, το ένα έργο αφορά στην γέφυρα του Ερασίνου στη Νέα Κίο Αργολίδας, έργο με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, θα απομακρυνθεί η παλαιά, φθαρμένη και επικίνδυνη γέφυρα -που επιπλέον παρεμποδίζει και την ροή του ποταμού- και θα κατασκευαστεί νέα, αλλά με συμβατική κατασκευή, καθώς μια νέα μεταλλική θα είχε σύντομα προβλήματα διάβρωσης.

Το δεύτερο έργο -με προϋπολογισμό επίσης 700.000 ευρώ- αφορά στον δρόμο Χώρα – Ικλαινα, ο οποίος αποτελεί επί της ουσίας πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο στην πιο πάνω περιοχή, όπου γίνονται σημαντικές αρχαιολογικές εργασίες από την Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή, εξελίξεις εντυπωσιακές από τις ανασκαφές που διενεργούνται υπό τον Μιχαήλ Κοσμόπουλο, καθηγητή και κάτοχο της διακεκριμένης έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μιζούρι-Σαιντ Λούις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ