ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Νοσοκομείο Άργους: Κλείνει και η Γυναικολογική Κλινική;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:14:00 π.μ. | |
Μια γενική εικόνα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Η Ψυχιατρική Κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, η Παιδιατρική δεν λειτούργησε ποτέ, η Νευρολογική είναι ανύπαρκτη , οι ελλείψεις ιατρών στις κλινικές Ουρολογική, Νεφρολογική είναι μια πραγματικότητα . 

Επίσης, πραγματικότητα είναι η εξάντληση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της μονάδας από την έλλειψη προσωπικού σε όλους σχεδόν τους τομείς. Παρόλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να απειλείται με υπολειτουργία και η Γυναικολογική Κλινική.

Είναι πλέον ολοφάνερη η κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Αυτή η κατάρρευση του νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης , υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους : αφού πρώτα αποδιοργανωθούν οι δημόσιες δομές υγείας, να παραδοθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ειδήσεις που καταφθάνουν για τις εξελίξεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας και φανερώνουν το μέλλον που προγραμματίζεται και στα νοσοκομεία του νομού. Θα αναφερθούμε στους γειτονικούς νομούς. Το γνωστό Νοσοκομείο Σπάρτης είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Το νέο Νοσοκομείο που ετοιμάζεται θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή ως επιχείρηση του Δημοσίου. Θα λειτουργεί με όρους αγοράς, όπως κάθε ΝΠΙΔ του δημοσίου (βλ ΔΕΗ). Θα λειτουργεί ως επιχειρηματική μονάδα, δηλαδή ο λαός της Λακωνίας, καλείται να πληρώσει τη νοσηλεία του. Παράλληλα, στο Νοσοκομείου Κορίνθου, πρόσφατα, έγινε ανάθεση σε εργολάβους των υπηρεσιών εστίασης, φύλαξης, καθαριότητας. Για να προκύψει το ανάλογο κέρδος του ιδιώτη θα χρειαστεί οι ασθενείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη . Αυτά σηματοδοτούν πώς εννοεί η κυβέρνηση το «νέο ΕΣΥ» που νομοθέτησε. Αυτά σηματοδοτούν πώς εννοεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες.

Την ολοφάνερη κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου Άργους, συνεχίζουν να παρακολουθούν η Περιφέρεια, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Δήμος, οι βουλευτές μας. Αρκούνται σε ανώδυνες υποσχέσεις , μεγάλες κουβέντες , επερωτήσεις, συναντήσεις και επισκέψεις. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τις πολιτικές υποχρηματοδότησης , υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ . Δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε στην τακτική που πορεύονται.

Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συσπειρωθούμε και να αντιπαλέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση.

Ομάδα γυναικών Άργους ( Μέλος της ΟΓΕ)
Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λάλουκα "Αμυμώνη"
Ομάδα γυναικών Ναυπλίου ( Μέλος της ΟΓΕ)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ