ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Το Κιβέρι Αργολίδας υποδέχθηκε την Τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 μ.μ. | | | |
Υποδοχή λειψάνων
Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου Αργολίδας, η υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, που θα φιλοξενηθεί προς αγιασμό των πιστών, μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου.
Η κάρα του Αγίου είναι θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη στα Ψαχνά Ευβοίας, από όπου και μεταφέρθηκε στην Ενορία του Κιβερίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Μπαλωμένου.
Η υποδοχή έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τον Παν/το Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Ακαθίστου Ύμνου Νερών Αχλαδοκάμπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Γέροντα Σεβαστιανό, συμμετεχόντων και άλλων κληρικών καθώς και πλήθους πιστών.
Στη συνέχεια έγινε σύντομη δέηση εντός του Ι. Ναού και αμέσως μετά άρχισε η Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και τον Άγιο Παρθένιο. Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλλε ο Χορός των Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά Ναυπλίου.
Ο Εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. Νεκταρίου, τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την άδεια της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας, όσο και προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπαλωμένο και τον Ιεροδιάκονο της Μονής π. Τιμόθεο, που μετέφερε αυτόν τον μεγάλο θησαυρό. Επίσης ευχαρίστησε τους πατέρες που παρευρέθηκαν στην υποδοχή καθώς και όλους τους φιλάγιους χριστιανούς και ευχήθηκε την χάρη και την προστασία σε όλους.
Στην υποδοχή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνων Κωνσταντίνος Μπέγγος, οι Αντιδήμαρχοι  Άργους- Μυκηνών Δημήτριος Κρίγγος και Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κιβερίου Παναγιώτης Χασάπης,  η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου κα. 

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

(Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ).

Την Τρίτη το πρωί, στις 7:00 π.μ θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, στην οποία θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ".

Στις 10 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιβερίου, ο Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ, Δερματολόγος, Δερματοχειρουργός, τ. Διευθυντής Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Ιατρικής της κλινικής Helios Oberhausen/Πανεπιστημίου Witten-Herdecke Γερμανίας, θα μιλήσει για τους καρκίνους του δέρματος και για την πρόληψη.
Την 12:00 μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στον Όσιο Παΐσιο και στον Άγιο Παρθένιο.

Στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Αμέσως μετά στις 8:15 στον αύλειο χώρο του Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ποιμενάρχη μας κ. Νεκτάριο με θέμα: "Προσεγγίζοντας τη μορφή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου".
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 στις 7:00 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Στις 11:00 θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο και θα γίνει η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ